Ramsay kan bli Liverpool-spiller denne uken

Liverpool har fortsatt planer om å kjøpe høyrebacken.

Calvin Ramsay kan bli Liverpools andre signering denne sommeren, og det kan skje allerede denne uken. Det rapporterer Dominic King i Daily Mail.

Han skriver at Liverpool fortsatt har intensjoner om å kjøpe høyrebacken fra Aberdeen, og spilleren selv er lysten på at overgangen skal gå i orden.

Det er snakk om en overgangssum på fire millioner pund for 18-åringen, og ting kan skje allerede denne uken. 

Det har tidligere blitt rapportert at Ramsay og familien hans har vært på husjakt på Merseyside, og at de har funnet et sted å bo. Også James Pearce i The Athletic meldte i forrige uke at de røde håper å få fullført en avtale verdt rundt fire millioner pund.

Han kan bli klubbens andre kjøp denne sommeren, etter at Fabio Carvalho fra Fulham.

Den skotske avisen Daily Record melder nå at Liverpool forbereder et første bud på 3,5 millioner pund, og at Aberdeen forbereder seg på at budet skal tikke inn. 

Backup for Trent

Leeds United har også vært interessert i Aberdeen-spilleren, som nylig ble kåret til årets unge spiller i skotsk fotball for sesongen som nylig er avsluttet. I januarvinduet la Bologna inn et bud på 3,8 millioner pund, men det ble avslått fordi det i utgangspunktet var en låneavtale der avtalen ville bli gjort permanent dersom Bologna beholdt plassen i Serie A.

ETTERTRAKTET: Calvin Ramsay er ønsket av flere klubber, men Liverpool ser ut til å vinne kampen.

ETTERTRAKTET: Calvin Ramsay er ønsket av flere klubber, men Liverpool ser ut til å vinne kampen.

3,5 millioner pund blir en ny overgangsrekord for Aberdeen dersom det er summen. Scott McKenna er tidligere den dyreste spilleren solgt fra den skotske klubben, da han kostet Nottingham Forest tre millioner pund i 2020.

Ramsay vil gi Liverpool en ren høyrebacktype som backup for Trent Alexander-Arnold. 18-åringen beskrives som en veldig offensiv backtype, og har i vår uttalt at Alexander-Arnold er forbildet hans som spiller.

– Som back, det å se Trent og innleggene hans, de tekniske ferdighetene… Dersom jeg kan komme til det nivået hadde det vært en bonus. Som sentral midtbanespiller må du være teknisk god, og det er Alexander-Arnold. Han ble flyttet til høyrebacken, og er god både offensivt og defensivt. Dersom jeg kan bli halvparten av den spilleren som han er så ville jeg vært fornøyd, har han sagt til Daily Record

I 2021/22-sesongen spilte han 33 kamper, scoret ett mål og hadde ni målgivende for Aberdeen. Aberdeen ble nummer fire i skotske Premiership