Kjemper med Leeds om årets unge spiller i Skottland

Liverpool viser interesse for ung høyreback.

Denne sesongen har Calvin Ramsay fått sitt gjennombrudd. Den 18 år gamle høyrebacken fikk debuten sin forrige sesong, men denne sesongen har han spilt 32 kamper, scoret ett mål og hatt ni målgivende for Aberdeen.

Høyrebacken ble nylig kåret til årets unge spiller i skotsk fotball av de skotske fotballjournalistene. Et av hans store forbilder er Trent Alexander-Arnold.

– Etter min første fulle sesong med profesjonell fotball, synes jeg at jeg har gjort det bra. Jeg nyter det, og denne prisen er en bonus. Min far Graham har hjulpet meg mye, og det samme har spillere som Alexander-Arnold, Kyle Walker, og de andre toppspillerne. Jeg liker å se videoer av dem, og basere spillet mitt på dem, sa han nylig i et intervju med Daily Record

LINKET: Liverpool skal være ute etter Calvin Ramsay.

LINKET: Liverpool skal være ute etter Calvin Ramsay.

– Som back, det å se Trent og innleggene hans, de tekniske ferdighetene… Dersom jeg kan komme til det nivået hadde det vært en bonus. Som sentral midtbanespiller må du være teknisk god, og det er Alexander-Arnold. Han ble flyttet til høyrebacken, og er god både offensivt og defensivt. Dersom jeg kan bli halvparten av den spilleren som han er så ville jeg vært fornøyd, sier han.

I kamp med Leeds – igjen

Da Liverpool sikret seg unggutten Ben Doak fra Aberdeens rivaler Celtic, var det i kamp med Leeds United. Nå kjemper Liverpool og Leeds igjen om en skotsk spiller, og denne gang er det Ramsay.

Paul Joyce i The Times skriver at de to klubbene ønsker seg 18-åringen. Også Bologna i Serie A har blitt linket til ham, ifølge Daily Record.