Fransk politi på besøk i Liverpool

Skandalen i forbindelse med Champions League-finalen er tema.

Liverpool Echo melder at representanter fra fransk politi er på besøk i Liverpool i forbindelse med skandalescenene før og etter Champions League-finalen for halvannen uke siden. Politiet og franske myndigheter har vært gjenstand for krass kritikk for sin håndtering av saken.

Supportere måtte stå i timesvis og vente på å få komme inn på stadion samtidig som politiet valgte å bruke pepperspray mot flere av de som ventet i fred og ro. I etterkant har franske myndigheter forsøkt å legge skylden på Liverpool-supportere, og UEFA har satt i gang sin egen etterforskning av hendelsene samtidig som de har sagt unnskyld til supportere av begge finalelagene. 

Supportere som ble utsatt for kriminalitet i forbindelse med kampen har blitt bedt om å fylle ut et skjema på den franske ambassaden i London sine nettsider. Imidlertid virker ikke franskmennene å være særlig interessert i å motta klager på politiets håndtering av situasjonen utenfor Stade de France, ifølge Echo.

Borgermester for Liverpools byregion opplevde selv å bli frastjålet blant annet mobiltelefonen da han ventet på å komme inn på stadion. Han skal denne uken møte det franske senatet for å dele sine opplevelser. 

For øvrig er det ikke videre kjent hvorfor representanter fra det franske politiet er i Liverpool.