Skandalekampen i Paris ble tema i parlamentet

Minister Nigel Huddleston skal snakke med den franske sportsministeren i neste uke.

Skandalekampen på Stade de France er fortsatt et hett tema i Storbritannia, og mandag var det oppe på nasjonalt nivå da Ian Byrne, MP for Labour i Liverpool West Derby og Maria Eagle MP for Labour i Garston og Halewood, begge tok til orde om det som skjedde.

– Det er kun på grunn av tålmodigheten og roen til Liverpool-supporterne at ingen mistet livet på Stade de France, det må vi være klare om, sa Eagle.

Hun tok også et oppgjør med UEFA og de franske myndighetene for at uttalelsene de kom med etter skandalen, der hun sammenlignet det med måten myndighetene dekket over Hillsborough-tragedien på i 1989, om at Liverpool-supporterne kom for sent, og var uten billetter.

Byrne var på Hillsborough i 1989, og var også i Paris. Han fortalte om hva han ble vitne til utenfor Stade de France.

– Jeg var der forrige lørdag i Paris. Jeg var også der på Hillsborough i 1989. Jeg kan si uten noen som helst tvil, om at hadde det ikke vært for den strålende oppførselen til Liverpool-supportere forrige lørdag, så kunne vi hatt en katastrofe som var verre enn Hillsborough, sa han.

Byrne ba Nigel Huddleston, som er minister for «State for Digital, Culture, Media and Sport» i Storbritannia, om å be de franske myndighetene og UEFA om å trekke tilbake forsøket på å gi skylden til Liverpools supportere.

Huddlestons respons var at han skulle snakke med den franske spotsministeren denne uken, og regelmessig er i kontakt med UEFA.