Håper å håve inn 100 millioner pund til sammen i sommer

Liverpool er forberedt på å selge flere spillere i sommer.

Neco Williams og Nat Phillips fikk mye å glede seg over i vårsesongen etter at begge ble lånt ut fra Liverpool til toppklubber i Championship i slutten av januarvinduet. Williams kunne juble for seriemesterskap og opprykk med Fulham, mens Phillips og Bournemouth ble nummer to og dermed blir med opp til Premier League neste sesong. 

Selv om begge opplevde suksess og jubel med klubblaget, var nok den viktigste grunnen til at låneoppholdene ble regnet som vellykkede at de fikk spille mer eller mindre fast for sine lag. 

Williams spilte 14 kamper for Fulham og imponerte både defensivt og offensivt med to scoringer og to målgivende pasninger. Phillips spilte på sin side 17 kamper for Bournemouth gjennom en spennende vårsesong. 

Utover våren har det blitt kjent at begge lag ønsker å ha med Liverpool-spillerne videre, og de røde vil ikke stå i veien for en overgang dersom prisen er rett, ifølge Liverpool Echo.

100 millioner inn i sommer? 

Echo skriver at Liverpool verdsetter både Williams og verdsettes til 15 millioner pund. Det betyr 30 millioner pund rett i klubbkassa dersom både Fulham og Bournemouth går med på kravet. 

Avisen legger videre til at man har håp om å få inn 17 millioner pund for Takumi Minamino og 10 millioner pund for Alex Oxlade-Chamberlain i sommer - to spillere som er på jakt etter mer spilletid neste sesong. 

Plusser du på de drøye 40 millionene Liverpool krever for Sadio Mané fra Bayern München, begynner det virkelig å renne inn penger denne sommeren dersom det finnes nok interesse og penger hos kjøpende klubber. 

Til sammen vil det i så fall bli om lag 100 millioner pund for de fem nevnte spillerne. Det er mer enn nok til å dekke kjøpene av både Fabio Carvalho, Darwin Nunez og Calvin Ramsay. Kun én av de tre overgangene er bekreftet, men det virker sannsynlig at det skjer mer med de to sistnevnte i dagene fremover.