Kom hjem som helt

Luis Diaz vant både ligacupen og FA-cupen i sin første halve sesong som Liverpool-spiller. Det har ikke gått ubemerket hen i hjembyen Barrancas.

Luis Diaz har returnert hjem til Barrancas for første gang siden han ble Liverpool-spiller, og ble mottatt som en helt i hjembyen i Colombia. 

25-åringen var med på å spille Colombia til semifinalen i Copa America sist sommer, og delte da toppscorerprisen i turneringen med Lionel Messi. 

I januar fikk han drømmeovergangen fra Porto til Liverpool, og med nummer 23 på ryggen gjorde han seks mål og slo fire målgivende pasninger på 18 kamper fra start og åtte innhopp fra benken for Liverpool. Fire av scoringene kom på 13 Premier League-kamper.

Han vant både ligacupen og FA-cupen med Liverpool, og spilte også fra start i Champions League-finalen i Paris, som Liverpool tapte 1-0 for Real Madrid.

Nå er det kommet en filmsnutt på YouTube som viser Diaz som går rundt i hjembyen Barrancas, der han blir tatt i mot som en helt av lokalbefolkningen. Byen har en befolkning på 40 000 mennesker, og ligger nord i Colombia. Området blir regnet som en av de fattigste delene av landet.

Spilte på sandbaner

Da Diaz vokste opp spilte han på sandbaner i Barrancas, bør han begynte å spille for Barranquilla og Atletico Junior i Colombias to øverste divisjoner. Begge lagene har tilhold i byen Barranquilla, som også ligger nord i landet.

– For oss i Barranquilla Futbol Club er det med stolthet vi ser Luis Diaz i Liverpool, og den suksessen han har. Vi vet han vil lykkes, uttalte Barramquilla-president Ernesto Rafael Herrera til Mirror i februar.

Diaz forlot Colombia i juli 2019 for å starte sin karriere i Europa. Han hadde to gode sesonger i Porto, hvor han vant både den portugisiske ligaen, cupen og supercupen. Han spilte en halv sesong til for Porto før ferden gikk videre til Liverpool, og han vil motta to vinnermedaljer til fra Porto, som vant både den hjemlige ligaen og cupen også denne sesongen. Diaz hadde en finger med i spillet i begge de triumfene.

Liverpool-spilleren har fått landslagsfri etter Champions League-finalen, og er derfor ikke i troppen når Colombia spiller privatlandskamp mot Saudi-Arabia i Murcia i Spania i kveld.