– Manchester United la inn et høyere bud

Darwin Nunez hadde valget mellom Liverpool og Manchester United.

Liverpool setter ny overgangsrekord når den 22, snart 23, år gamle spissen Darwin Nunez blir hentet fra Benfica. Uruguayaneren har vært på første del av sin medisinske sjekk på Liverpools treningsanlegg mandag, og tirsdag skal prosessen fullføres slik at han offisielt kan kalle seg Liverpool-spiller fra 1. juli. Han har forpliktet seg til klubben helt frem til 2028. 

Med en overgangssum som til sammen vil stige til 85 millioner pund dersom alle klausuler blir innfridd, er Nunez tidenes dyreste Liverpool-spiller. Virgil van Dijk har den nåværende rekorden. Han kostet 75 millioner pund da han ble hentet fra Southampton i 2018. 

Men Liverpool ble til tross for sitt rekordbud priset ut i budkrigen for Darwin Nunez. Det kan journalist Pedro Sepulveda fra Portugal fortelle i en samtale med Sky Sports, når han får spørsmål om Nunez rettferdiggjør en så høy sum.

– Manchester United la inn et høyere bud, men det at Liverpool kan tilby Champions League-fotball var avgjørende for at han velger Anfield fremfor Old Trafford, sier Sepulveda.

Mange interesserte

United og Liverpool var ikke de eneste som fikk glødende speiderrapporter på Darwin Nunez. The Athletic skriver at klubber som Chelsea, PSG og Atletico Madrid også viste interesse, mens West Ham og Newcastle skal ha lagt inn bud i januar - uten at Benfica lot seg friste av det. 

Sepulveda mener Nunez er en spiller av høy kvalitet.

– Vi snakker om en spiller som har et veldig stort potensial. Han kan bli blant de beste i verden, sier han. 

En av de positive sidene ved Nunez som trekkes frem, er at han har mange evner også utover det å være målmaskin. 

– Han scorer mye mål, men han spiller også for laget og gjør laget bedre. Han er mye i boksen, men kan også spille på kanten og åpne opp rom for andre spiller. Etter min mening vil han passe perfekt inn i Liverpool-laget, sier Sepulveda.