Nå er endelig avtalen i orden – Darwin Nunez blir Liverpool-spiller

Darwin Nunez er klar!

Endelig kom meldingen vi har ventet på, også fra Paul Joyce i The Times. Avtalen mellom Benfica og Liverpool er nå klar – og Darwin Nunez blir Liverpool-spiller i neste uke!

Julian Ward har jobbet med å få senke Benficas krav om at 80 millioner euro (68 millioner pund) skal være garantert, og ønsket et lavere grunnbeløp. Klubbens nye sportsdirektør kom i havn med forhandlingene i Lisboa til slutt, og Liverpool fikk strukturert avtalen på en slik måte: 

  • Liverpool betaler Benfica 64 millioner pund umiddelbart
  • De røde betaler så 12,8 millioner pund etter antall kamper Nunez spiller
  • 8,5 millioner pund er avhengig av hvilken suksess klubben har på banen

Totalpakken er på 85,3 millioner pund – 100 millioner euro. Darwin Nunez blir Liverpools dyreste spiller gjennom tidene, og de røde slår sin overgangsrekord fra januar 2018 da Virgil van Dijk kom for 75 millioner pund.

Signerer neste uke

Nunez vil signere en seksårskontrakt med Liverpool, og Nunez vil ikke bli blant klubbens best betalte spillere. Tidligere har det blitt rapportert om en lønn på seks millioner euro i året etter skatt. Det er en faktor som gjør det enklere med den høye overgangssummen.

22-åringen fra Uruguay hadde et stort ønske om å spille for Jürgen Klopp, og manageren spilte en sentral rolle med å overtale spissen. Det gjorde også Virgil van Dijk, og de skal ha vært i samtaler allerede etter kvartfinalene mot Benfica i april, der Nunez scoret to mål. Ifølge Joyce ser Nunez på Klopp som «verdens beste manager».

Nunez sitt ønske om å spille for Klopp gjorde at Manchester United ikke kom noen vei med sin interesse. På fredag meldte journalistene rundt United at de hadde trukket seg fordi de ikke ønsket å være med i noen budkrig – men det ville det uansett ikke blitt når spilleren kun ville til én klubb.

Spilleren var ikke med for Uruguay mot Panama lørdag kveld, på grunn av den forestående overgangen. Han er nå i Madrid, og Liverpool forbereder medisinsk sjekk på mandag. Det kan ta frem til onsdag – men avtalen er nå i orden – og Nunez blir Liverpools nye spiss.

Velkommen, Darwin Nunez!