Nå krangler rettighetshaverne og klubbene om videosnutter fra trening – og det kan bli slutt på «flares» på TV

Rettighetshaverne vil ha mer innsyn og mulighet til å vise hva som skjer «behind the scenes».

Liverpool FC har vært gode på å legge ut videosnutter fra treningene sine denne sesongen, først via LFCTV, og deretter på YouTube litt senere med tittelen «Inside Training».

Der har vi fått se spillerne i aksjon med rondo, og mye avslutningstrening foran en smilende Jürgen Klopp.

Disse bildene ønsker nå Premier League Productions og rettighetshavere som Sky og BT seg. Det er ikke noe klubbene uten videre ønsker å gi fra seg – og nå skal det diskuteres på Premier Leagues årsmøte senere denne måneden, melder Daily Mail

– Sjalusi

Slik det har vært til nå, har rettighetshaverne fått 15 minutter fra trening hver måned, men de føler at det ikke er nok og ønsker mer, og ukentlige pakker med video.

De som sitter på Premier League-rettighetene er frustrert over at klubbene beholder slikt materiale for seg selv og deler det med sitt publikum, fordi de har brukt så store penger på rettighetene.

– Det er litt sjalusi. Slik TV-selskapene ser det, bruker de millioner på millioner, men ender opp med å gå glipp av det beste stoffet. Samtidig føler klubbene at de bare får filme ting «behind the scenes» fordi de har tilliten fra spillere og støtteapparat, sier en kilde til Daily Mail.

Det skal være topp seks-klubbene som viser størst motvilje til å dele mer med Premier League, siden de har lukrative kommersielle avtaler med andre partnere.

Vil behandle «flares» som banestormere på TV

Det er en del år siden det ble slutt på at TV-seere fikk se når det kom noen løpende ut på banen. Slik kan det også bli når noen fyrer opp et bluss eller kaster en røykbombe på en fotballstadion neste sesong, skriver Daily Mail

PÅ WEMBLEY: Det ble brukt mye pyro på Wembley under FA-cupfinalen.

PÅ WEMBLEY: Det ble brukt mye pyro på Wembley under FA-cupfinalen.

Det kan se spektakulært ut, men selv om supportere tar «flares» med inn på stadion er det ulovlig, og supportere som gjør det kan risikere utestengelse.

Premier League har advart rettighetshaverne sine mot å vise bilder av at slikt blir fyrt opp på kampene neste sesong, siden de mener det vil glorifisere og oppmuntre til bruk av noe de ønsker å kvitte seg med.