Neste sesong tar Nent over Premier League-rettigheteneSkal vise samtlige ti kamper hver serierunde

Hva prisen blir, er forhåpentligvis klart i løpet av mai måned.

Når Premier League-sesongen 2022/23 sparkes i gang 6. august, er det ikke lenger TV 2 som har rettighetene og skal vise kampene. Da har Nent tatt over, og Premier League skal vises på TV 3, Viasport og Viaplay.

Aftenposten har fått sportssjef Kristian Oma i Nent i tale, om hva en kan forvente seg blir annerledes. Det at Nent har rettighetene i ni land, vil være en fordel, mener Oma. 

– TV 2 har lagt listen høyt, og vi håper å levere minst like bra, men vår styrke er at vi er større. Dette vil sannsynligvis gi oss mer tilgang til de største stjernene, og at vi vil tiltrekke oss flere ekspertnavn, sier Oma til Aftenposten.

Han bekrefter også at samtlige Premier League-kamper vil bli sendt direkte på TV. Det har også TV 2 gjort denne sesongen, etter at Premier League endret på det strenge regelverket de hadde hatt i fjor sommer.

Prisen blir snart klar

TV 2 hevet fotballpakken sin til 799 kroner per måned i fjor. Hva som skal bli prisen under Nent er et stort samtaleemne – men prisen er ikke klar.

– De fleste går rundt å lurer på hva prisen blir. Det virker som det er hovedanliggende for mange, sier han.

– Jeg håper prisen vår blir klar i løpet av mai, helst i første del av måneden. Men vi på sporten skal først og fremst rigge oss for å lage best mulig innhold og gode sendinger. Det er en dyr og populær rettighet som må tas på aller høyeste alvor, sier Oma.

Prisen Nent skal ha betalt for rettighetene i Skandinavia for 2022 til 2028 skal ha vært svimlende to milliarder pund.