Skadet Robertson reiste ikke til Yerevan

John McGinn er skottenes kaptein i den siste Nations League-kampen før sommerferien.

Andy Robertson er ikke i Skottlands tropp til Nations League-kampen mot Armenia i kveld.

Ifølge Twitter-kontoen til det skotske landslaget så er Liverpool-backen skadet, og reiste derfor ikke til Yerevan.

Det sies ingenting om skadens art eller omfang, men det er ikke tvil om at Robertson har hatt en ekstremt lang og krevende sesong, der han har spilt hele 47 kamper for Liverpool i tillegg til elleve landskamper. Altså totalt 58 kamper. Det er kun tre av disse kampene hvor han ikke har startet.

Har nesten ikke vært skadet

Robbo har som vanlig nesten ikke vært skadet, selv om han begynte sesongen med en ankelskade i treningskampen mot Athletic Bilbao rett før ligastart. Allerede mot Burnley 13 dager senere satt han på benken, etter å ha kommet tilbake i full trening dagen før.

Den 15. november måtte han ut med en hamstringskade ti minutter før slutt da Skottland slo Danmark 2-0 på Hampden Park. Han var tilbake med et innhopp fra benken på en snau halvtime mot Porto den 24. november.

Skottenes landslagskaptein testet positivt for Covid i forkant av Liverpools kvartfinale i FA-cupen mot Nottingham Forest den 20. mars, og mistet kvartfinalen og Skottlands privatlandskamp mot Polen torsdag 24. mars. Han sluttet seg til landslagstroppen fredag 25. mars, og meldte seg da klar til innsats til privatlandskampen mot Østerrike tirsdag 29. mars.