Slik ble Mané fristet til å forlate Liverpool

Liverpool ønsket i utgangspunktet å forlenge kontrakten til Sadio Mané, men senegaleseren skal være fast bestemt på å dra til Bayern München.

Den ene overgangen virker å avhenge av den andre for Liverpools del denne sommeren. Nylig ble det kjent at Sadio Mané ønsker å forlate klubben til fordel for Bayern München. Det kan føre til et rekordkjøp av Darwin Nunez fra Benfica. 

I en artikkel i The Athletic skriver James Pearce mer om bakgrunnen for at Mané bestemte seg for at tiden var inne for å ta farvel, og hvorfor Bayern er det foretrukne neste stoppested. 

Så langt har tyskernes fremstøt for Liverpools nummer ti blitt karakterisert som latterlige på Merseyside, men det vil trolig komme flere bud i tiden fremover. Liverpool skal ønske seg 42 millioner pund for senegaleseren, og Bayern Münchens sportsdirektør Hasan Salihamidzic har planer om å fly til Merseyside for å møte Liverpools ferske sportsdirektør Julian Ward innen kort tid. 

Mané har bare ett år igjen av kontrakten sin, og Liverpool hadde i utgangspunktet planer om å sette i gang samtaler om en forlengelse. Men det ble tydelig at Mané ønsket å forlate klubben. 

Nye utfordringer, lukrativt tilbud

Mané skal blant annet ha blitt fristet av en meget lukrativ treårskontrakt som ligger og venter hos den tyske seriemesteren. Han skal også være interessert i å ta fatt på en ny utfordring i karrieren. Bayern-manager Julian Nagelsmann har gjort det klart at han virkelig ønsker å hente Mané i sommer. Ikke bare vil han kunne erstatte Robert Lewandowski, som ser ut til å forlate klubben, men han kan også bekle flere roller i angrepet. 

Mané har hatt en strålende vårsesong, som begynte med triumf i Afrikamesterskapet og billett til VM, i tillegg til to cuptrofeer med Liverpool. 

Til tross for suksessen fant han ut at han ønsker å forlate klubben. 

«Kilder tett på spilleren sier at han er blitt fristet av å være Bayerns store stjerne. Dette, samt at han føler seg lite verdsatt i Liverpool, overbeviste ham om at tiden var inne for en forandring», skriver Pearce. 

Mané er imidlertid klar på at han ikke ønsker å forlate klubben på en måte som gjør at forholdet med supporterne blir ødelagt. 

«Han hadde håpet at klubbene allerede nå hadde kommet til enighet, men Liverpool har vært klare på at Mané kun får lov til å dra når en erstatter er klar, og Nunez er nå deres foretrukne alternativ».

Mané er for øyeblikket på landslagssamling med Senegal. Han har scoret alle fire målene i seierne over Benin og Rwanda i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet.