Barcelona ville hente Salah gratis i 2023

Barcelona er en av flere klubber som er skuffet når Mohamed Salah har forlenget med Liverpool.

Fredag kom gladnyheten om at Mohamed Salah har forlenget kontrakten sin med Liverpool etter to år med forhandlinger mellom klubb og spillerens representanter. Egypteren skrev under på en ny treårskontrakt og tjener etter sigende nå 350.000 pund i uken - mest av alle i Liverpool FC. 

Mens Liverpools supportere, trenere og lagkamerater nå jubler, er det andre som ikke er fullt så fornøyd - blant dem Barcelona. 

Ifølge James Pearce i The Athletic er nemlig Barcelona en av flere storklubber i Europa som ba agent Ramy Abbas om å holde dem oppdatert på situasjonen. Salah kunne ha kommet til enighet med en ny klubb fra 1. januar neste år, men Barcelona kan bare glemme det nå. 

Ville alltid komme med forbedret tilbud

Pearce skriver at Liverpool FC fikk ekstra fart på seg da det ble kjent at Salah ikke var fremmed for å spille for en annen Premier League-klubb dersom han skulle dra gratis neste sommer. Bakgrunnen for det var blant annet at egypteren og hans familie er etablert og trives veldig godt i Cheshire. 

Samtidig legger han til at det hele veien var planen å komme med et forbedret tilbud til Salah etter sesongen. Til slutt kom partene til enighet om en ny kontrakt. 

«Med rammeverket i boks kunne en delegasjon fra klubben, med Julian Ward i spissen, fly til Mykonos i forrige uke for å gjøre unna det formelle. Det var en godt bevart hemmelighet, og noen av de ansatte som vanligvis får med seg nyheter om kontraktsforlengelser, var ikke med denne gangen». 

Pearce legger for øvrig til at det ligger inne mange potensielle bonuser i kontrakten, og dersom Salah innfrir på den fronten kan lønnen komme opp i nærmere 400.000 pund i uken.