Salah vil belønnes ekstra for mål og målgivende

Mohamed Salah får godt betalt dersom han leverer som han har gjort til nå.

Mohamed Salah kom til Liverpool sommeren 2017. Tallene han har levert for de helrøde på den tiden er helt ekstreme – og det er også grunnen til at han nå har blitt belønnet med en ny treårskontrakt som gjør ham til klubbens klart best betalte spiller gjennom tidene.

Salah har fått en grunnlønn på 350 000 pund i uken, som gjør at han er på samme lønnsnivå som spillere som Kevin de Bruyne, Erling Braut Haaland, David de Gea, Jadon Sancho og Raphael Varane. Trolig litt under Cristiano Ronaldo, som skal være ligaens best betalte.

Kontraktsforhandlingene med Salah og representantene hans tok lang tid, men så var det også snakk om en veldig stor og viktig kontrakt, for en spiller som nå har fylt 30 og ikke har det samme videresalgspotensialet, selv om Jürgen Klopp er overbevist om at vi fortsatt har det beste i vente fra egypteren.

Kan tjene enda mer

Det er alltid en risiko med store kontrakter til spillere som er på toppen eller nærmer seg toppen av karrieren. En trenger bare å se til Arsenal for å finne to eksempler.

I 2018 var de så redde for å miste både Alexis Sanchez og Mesut Özil, at de ga sistnevnte en kontrakt på 350 000 pund i uken da han var 29 år gammel. Han spilte knapt en god kamp for laget etter det, og i 2020 gikk han til Fenerbahce.

London-klubben gjorde det samme igjen med Pierre-Emerick Aubameyang i september 2020, da han var 31 år gammel og fikk en kontrakt verdt 350 000 pund i uken. Han leverte ikke varene, og i februar i år gikk han gratis til Barcelona.

Liverpool virker ikke bekymret for at det skal gå samme vei med Salah, som virker så besatt av å levere og være best mulig, at han heller sammenlignes med Robert Lewandowski, Karim Benzema og andre som holder seg i så god fysisk form at de presterer lang opp i 30-årene.

Sesong

Kamper

Mål

Målgivende

2017/18

52

44

16

2018/19

52

27

12

2019/20

48

23

13

2020/21

51

31

6

2021/22

51

31

16

The Guardian skriver at Salah også kan tjene enda mer enn de 350 000 pundene han har i grunnlønn, dersom han fortsetter å levere på banen. 30-åringen scoret flest mål (23) og hadde flest målgivende (13) av alle spillerne i Premier League forrige sesong.

Han har bonuser knyttet opp til mål og målgivende i den nye kontrakten sin – og dersom han leverer så fantastisk som han har gjort for Liverpool i de fem første årene, kan det bli store summer.

Men det vil være verdt det, og da vinner både klubb og spiller.