Isaac Mabaya:– Det er så ekstremt mye du kan lære av denne gruppen

Isaac Mabaya har vært en del av Liverpools førstelagstropp hele sommeren og onsdag fikk han en ny uforventet sjanse til å vise seg frem for supporterne og Jürgen Klopp.

I løpet av sommeren har flere unggutter, som vanlig, fått prøve seg med førstelaget til Jürgen Klopp. I den siste treningskampen før sesongstart (foruten Strasbourg på søndag) var det bare to igjen på laget. Det var Stefan Bajcetic og ikke minst Isaac Mabaya.

2004-modellen er bare 17 år, men han har fått stor tillit av Liverpools tyske trener i oppkjøringen. I fjorårets sesong imponerte Mabaya stort på U18-laget til de røde. Det har utviklet seg til å bli flere minutter for Liverpools førstelag. 

– Helt ærlig, jeg elsker det. Jeg har alltid elsket å gå ut på gressmatten for Liverpool, så jeg håper at jeg kan få flere muligheter til å gjøre det både nå og forhåpentligvis i fremtiden, sier unggutten til liverpoolfc.com.

I løpet av sesongoppkjøringen har Mabaya fått spilletid mot Manchester United, Crystal Palace og RB Salzburg. I gårsdagens kamp fikk han spille en helt time i den rød drakten.

GOD FYSIKK: Isaac Mabayas fysikk har kanskje vært det mest imponerende, og han er alltid å finne på høyrekanten i angrep.

GOD FYSIKK: Isaac Mabayas fysikk har kanskje vært det mest imponerende, og han er alltid å finne på høyrekanten i angrep.

– Det har vært brilliant å spille og trene med noen av de beste spillerne i verden. Det er så ekstremt mye du kan lære av denne gruppen.

Dessverre endte det i en 0-1 tap mot RB Salzburg i onsdagens kamp, men det kan komme nye muligheter for unggutten allerede på søndag mot Strasbourg.

– Det var definitivt en tøff kamp mot et veldig bra lag, men det var godt å få minuttene i kveld, sier Mabaya.

– Vi hadde absolutt våre sjanser, men noen ganger går det rett og slett ikke, avslutter han.

Brukt som eksempel av Klopp

Det flere flere unggutter som har hatt en god fremgang i løpet av både Asia-turneen og i Østerrike. Det takker Klopp hele troppen for.

– Jeg tror det er et veldig godt tegn som lag også. Hvordan laget lar de unge få utvikle seg ved siden av dem, sa Klopp.

I tyskerens intervju etter kampen trekker Liverpool-treneren spesifikt frem unggutten som et godt eksempel.

– 17 år gamle, Isaac (Mabaya), jeg trenger en mikrofon-sjekk, sier Klopp om Mabayas snakking under kampen før han fortsetter:

– Det var flere veldig, veldig kule øyeblikk hele kvelden, avslutter han.