– Når vi er sammen er vi som en familie

På treningsleiren i Salzburg er det ikke bare hardt arbeid. Det er også rom for å kose seg og bli bedre kjent. Under årets treningsleir er det kortspillet Uno som er i sentrum, avslører Kostas Tsimikas.

– Jeg spilte det en gang og kom sist! Luis Diaz eller Thiago er de beste spør du meg. De er skikkelig profesjonelle i UNO, sier grekeren fra hotellet i Salzburg.

Jürgen Klopps treningsleirer, om det er i Østerrike eller Frankrike, er alltid harde, men det er også gode muligheter til å få troppen til å bli bedre kjent. Kostas Tsimikas tror det er vitalt for spillerne når en ny og lang sesong står på trappene.

– Det er veldig, veldig viktig for oss. Det gir oss tid til å bli bedre kjent med hverandre. Måten vi spiller på, hvordan vi tenker, selv om det ikke er fotball, sier han og fortsetter:

– Det gjør at vi kommer litt tettere innpå hverandre og jeg tror det er viktig før sesongen. Nå er er sammen er vi en familie. Vi sloss for hverandre.

Det virker som Liverpools greske venstreback har det veldig fint på treningsleiren. Tsimikas er kjent som en gøyal type i garderoben, som er gode venner med alle.

Konkurranseinstinktet settes på prøve

På treningsleiren får spillerne virkelig blitt godt kjent. Det er sjeldent at noen av dem har med seg familie og lignende, så da er det bare spillerne i troppen som kan bli bedre kjent med hverandre.

I Liverpool er det vanligvis en stor bordtennis-turnering som blir spilt i løpet av oppholdet. Det er da konkurranseinstinktet virkelig slår inn, ifølge Tsimikas.

– Vi har ikke spilt bordtennis enda. For øyeblikket går det mye i UNO, men jeg tror vi skal prøve oss på det de neste dagene. I fjor hadde vi en turnering og alle vil så Mo (Salah) nå. Han er selvfølgelig den beste, avslører han.

De fleste kjenner seg nok igjen i en situasjon hvor man kan miste temperamentet litt i konkurranse-situasjoner. Det gjør de også i Liverpool-troppen, men det pleier sjeldent å være et problem.

– Vi prøver alltid å vinne, selvfølgelig. Når vi er ferdig er det heldigvis bare smilet som blir igjen, og det er det viktigste.

I HARMONI: Det later til å være veldig, veldig god stemning på treningsleiren i Salzburg. Det kan være viktig for Liverpool i den kommende sesongen.

I HARMONI: Det later til å være veldig, veldig god stemning på treningsleiren i Salzburg. Det kan være viktig for Liverpool i den kommende sesongen.

God stemning i hele laget

Grekeren er klar i sin sak på hvor viktig slike opplevelser er for troppen. For han, og resten av troppen, er det viktig at alle spillerne er i riktig humør før den knallharde sesongen kommer.

– Det er derfor vi har klart å gjøre det så bra som vi har gjort det. Forhåpentligvis kan vi fortsette med det, sier 26-åringen. 

I de fleste tropper er det likevel grupperinger innad i laget. Vanligvis er det basert på språk og kultur, men i Liverpool virker det å være en ganske god stemning blant alle, selv om det selvfølgelig er en sak i denne troppen også. Tsimikas virker å være en av dem som kan gå til alle for å ta en prat.

– Jeg er gode venner med alle, men vanligvis sitter jeg sammen med de latinamerikanske spillerne; Thiago eller Adrian. Eller Mo (Salah) selvfølgelig, Joel (Matip). Vi sitter også sammen som en gjeng og har det gøy. Vi har det bra med hverandre og snakker om alt mulig, avslutter han.

Liverpool møter RB Salzburg på onsdag 20.00. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.