– Jeg vil score mer enn forrige sesong

Den 194 høye midtstopperen har lagt bak seg sin første sesong i rød, og nå vil han bidra med flere mål.

– Ferien var god, og lang. Jeg slappet veldig bra og mye av. Jeg er svært glad for å være tilbake og se spillerne og de nye, sier Ibrahima Konaté til Liverpoolfc.com.

Husker du forrige sommer? Da var franskmannen Liverpools eneste sommerkjøp. 1. juli ble £36 millioner bladd opp for å hente han fra RB Leipzig.

Flere mente at de røde burde ha handlet mer. Likevel leverte Jürgen Klopps tropp en nesten perfekt sesong, men det kunne også ha blitt mer.

Vesentlig bidragsyter allerede

Konaté tok del i rundt halvparten av Liverpools 63 kamper. 26 av dem fra start, inkludert finalene i FA-cupen og Champions League.

– Forrige sesong var en stor drøm. Men jeg jobbet mye for det. Jeg tenker at jeg fortjener alt av det. Men det som skjedde sist sesong er bak meg, nå er jeg fokusert for neste sesong og for fremtiden.

«Ibou» bidro også med mer enn å forhindre baklengsmål. I løpet av april scoret han i tre kamper på rad. Et av dem var en rå heading på Wembley, som var med på slå Manchester City i semifinalen av FA-cupen.

– Det var vilt. Det var bra for laget, det er viktigere. Da jeg scoret det første målet, etter det var jeg selvsikker. Jeg håper denne sesongen at jeg vil score mer enn forrige sesong.

Fikk råd av Thiago

Den 194 høye midtstopperen avslører at han har fått peptalk og guiding av pasningsstrategen Thiago Alcântara.

– Jeg snakket en gang om det med Thiago på trening og han sa til meg, at når du går må du ha trua. ’Du er sterk, du er stor, du må gå for det’. Jeg sa at ja, dette er gode ord for meg. Og jeg gjorde det.

Vil lære og bli bedre enn Van Dijk

Franskmannen, som fikk sin første landskamp i juni, konkurrerer hovedsaklig med Joe Gomez og Joël Matip om en plass ved siden av Virgil van Dijk. Dette er spillere han plukker opp mye fra.

JUBEL I SIN FØRSTE SESONG: Ibrahima Konaté og Liverpool kan feire at Chelsea blir slått i nok en cupfinale.

JUBEL I SIN FØRSTE SESONG: Ibrahima Konaté og Liverpool kan feire at Chelsea blir slått i nok en cupfinale.

– Jeg lærer også fra Matip og Joe fordi vi spiller i samme posisjon. Alle vet at Virg er den beste forsvarsspilleren i verden og jeg ser mye på hvordan han spiller, hvordan han tenker, før kamp vet han mye om spillerne.

– Jeg tar inspirasjon fra han og mange av spillerne i verden, men med han har jeg sjansen til å spille med han og å trene sammen. Jeg tror at det er kun starten og jeg håper år etter år at jeg vil lære, lære, lære igjen.

Ambisjonene er ikke små for 23-åringen.

– Jeg håper en dag at jeg vil bli som han og bedre en dag. Jeg håper!