Liverpool-linket unggutt utelatt fra treningsleir

Aston Villa-talentet Carney Chukwuemeka blir ikke med Steven Gerrard på oppkjøringsturneen i Australia.

Det engelske stortalentet har blitt linket til storklubber som Manchester United, Manchester City, Barcelona og nettopp Liverpool ved tidligere anledninger. Det var forventet at 18-åringen skulle sette seg på flyet til Australia med Gerrard og resten av Villa-laget, men han er utelatt av scouseren.

Det bekrefter Fabrizio Romano på Twitter onsdag.

Blir igjen i Birmingham

Unggutten, som ofte spiller i en offensiv midtbanerolle, fikk sin debut for burgundertrøyene mot Tottenham i fjor. Forrige sesong ble det 14 kamper og et par opptredener i ligacupen for den lovende engelskmannen. Chukwuemeka er 2003-modell og fyller 19 år i høst, og Jürgen Klopp er tydelig en beundrer av den unge spilleren.

Kontrakten til Villa-talentet går ut neste sommer, og han har vegret seg for å signere ny kontrakt med klubben. Det likte ikke Steven Gerrard særlig godt.

– Carney (Chukwuemeka) har fremdeles ikke valgt å signere ny kontrakt selv om den har vært klar en stund. Jeg har bestemt at det beste for ham er å fortsette treningsprogrammet, sier Aston Villa-treneren ifølge Romano.

Det er ikke usannsynlig at Jürgen Klopp, som har et godt forhold til Gerrard, vil prøve seg på 18-åringen denne sommeren. Likevel har tyskeren nylig hentet Fabio Carvalho i samme posisjon. Curtis Jones og Harvey Elliott kan også bekle de samme midtbanerollene.

18-åringen var en del av England U19-lag som vant Europamesterskapet i sommer. Det var også Liverpool-ungguttene Jarell Quansah og Luke Chambers.