Liverpool møter Manchester United om ti dager. Det kommer til å bli uten mange av stjernene

Mange førstelagsspillere kommer til å se United-kampen i Bangkok fra tribunen.

Liverpool er en av de siste klubbene som starter sin sesongoppkjøring denne sommeren. Det har sin naturlige forklaring i at de røde hadde en lenger sesong enn noe annet engelsk lag, og spilte 63 kamper forrige sesong, der den siste var 28. mai i Paris.

Mandag starter de røde sin pre-season med tester på AXA Training Centre i Kirkby. Akademispillerne er allerede godt i gang – og de kommer vi trolig til å se en del av i første del av preseason.

Men det er ikke alle førstelagsspillerne som vil være tilbake allerede mandag.

Får forlenget ferie

I The Times sin sak om Mohamed Salahs nye kontrakt, står det at spillerne som spilte landskamper i juni har fått fem dager forlenget ferie. Det skal ikke stille i Kirkby før neste lørdag. 

Salah slet med en liten skade i Egypt sin landslagspause, og spilte ikke kampene mot Etiopia og Sør-Korea. Han spilte sin siste landskamp mot Guinea 5. juni.

Det var en rekke Liverpool-spillere som spilte landskamper i juni, like etter den lange sesongen med klubben. I tillegg til Salah, gjelder det Naby Keita, Andy Robertson, Alisson Becker, Fabinho, Diogo Jota, Curtis Jones og Harvey Elliott (U21), Virgil van Dijk, Caoimhin Kelleher, Trent Alexander-Arnold, Neco WIlliams, Kostas Tsimikas, Ibrahima Konaté, Fabio Carvalho (U21) og Darwin Nunez.

Det er ikke sikkert at alle har fått eller ønsket forlenget ferie, men dersom ingen av de 16 spillerne skal møte opp til pre-season før 9. juli, virker det helt utenkelig at vi ser dem i aksjon i sommerens første kamp, som er mot Manchester United om ti dager.

United startet sin sesongoppkjøring under sin nye manager Erik ten Taag mandag denne uken, og de 15 United-spillerne som spilte landskamper i juni skal ha sin første dag på trening på mandag.

Liverpool - Manchester United i Bangkok spilles tirsdag 12. juli kl. 15.00 norsk tid. Kampen vises på Viasport 1 og Viaplay.