Tittelrival Manchester City vil ikke forandre spillestil

For første gang siden Sergio Agüero har City en typisk spiss, men Pep Guardiola vil ikke endre stilen for å tilpasse seg Erling Braut Haaland.

Lørdag, i Community Shield, får vi første prøve på hvor de to favorittene til å kjempe om Premier League-tittelen ligger an.

I fjor var det ett poeng som skilte dem, etter 38 kamper.

Akkurat som på Anfield, har de lyseblå gjennomgått forandringer i sommer. Og disse oppleves nok større enn hva som er tilfellet i Liverpool.

Skal spille som før

– Vi kommer til å tilpasse kvaliteten som disse spillere har for å passe inn i måten vi spiller på, men vi kommer ikke til å endre måten vi spiller på, sier Pep Guardiola til Mancity.com.

HVEM SCORER MEST: I hvilken grad Darwin Núñez og Erling Braut Haaland lykkes i sine nye lag, kan få mye å si for utfallet av sesongen.

HVEM SCORER MEST: I hvilken grad Darwin Núñez og Erling Braut Haaland lykkes i sine nye lag, kan få mye å si for utfallet av sesongen.

– Hvorfor skulle vi forandre måten vi spiller på når vi har gjort det ganske godt i de siste sesongene?

Inn på Etihad har Erling Braut Haaland, Borussia Dortmund, Kalvin Phillips, Julián Álvarez og Stefan Ortega kommet. Samtidig har mange kamper og mål forlatt stallen med Fernandinho, Raheem Sterling, Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko. 

– Alt vi har gjort disse sesongene, uten dem ville det ikke ha vært mulig, sier Pep om de som har forsvunnet.

Spesielt Braut Haaland er det flere som har ment ville endre Guardiola-stilen. Laget har ikke hatt en sånn type spiss dien klubblegenden Sergio Agüero. 

– Men vi ønsker at Erling, Julian og Kalvin, og selvsagt også, Stefan, vi ønsker det beste fra dem, de beste versjonene av dem, tilpasser seg slik du vil spille.

ER STORE FAVORITTER: Media og eksperter har liten tro på at noen andre kan utfordre englands to ledende lag.

ER STORE FAVORITTER: Media og eksperter har liten tro på at noen andre kan utfordre englands to ledende lag.

– Jeg er ganske sikker på at det har skjedd alt. Det har kun vært noen dager sammen, men følelsen er veldig bra for dem alle.

Hatt annen oppkjøring enn Liverpool

I motsetning til Jürgen Klopps gutter har City kun spilt to treningskamper i sommer. 20. juli scoret Kevin De Bruyne begge da Club América ble slått 2-1. Tre dager senere ble Braut Haaland matchvinner mot Bayern München.

31-årige De Bruyne er den eneste igjen fra da Guardiola kom til Manchester i 2016.

– I viktige øyeblikk, spesielt i Premier League var han en nøkkelspiller. Han er mer moden og forstår spillet perfekt akkurat nå. Han føler nå at han er en bedre spiller. Han vil ikke innrømme det selv fordi han er så sjenert.

Mot Bayern så City-oppstillinga slik ut i 4-3-3: 

Ederson - João Cancelo, Nathan Aké, Rúben Dias, Josh Wilson-Esbrand - Kevin De Bruyne, Rodi, Bernardo Silva - Jack Grealish, Riyad Mahrez, Erling Braut Haaland.

18:00 er avspark fra King Power Stadium lørdag, og kampen kan du se på V Sport 1 og Viaplay.