«Uten tvil et av de beste lagene i verden akkurat nå»

Torsdagens motstander skryter av Jürgen Klopp og Liverpool.

Morgendagens motstander, RB Leipzig, har foretatt sin lille analyse av Liverpool, før lagene skal prøve seg mot hverandre i morgen.

Klubbene kjenner hverandre godt etter å ha møttes i Champions League, i tillegg til at Liverpool har hentet Ibrahima Konaté og Naby Keïta fra tyskerne. Leipzig-keeper Péter Gulácsi er også et kjent navn på Merseyside. 

Liverpool et fantastisk lag

På sin hjemmeside skriver RB Leipzig at Liverpool er «uten tvil et av de beste lagene i verden akkurat nå».

«Over de siste syv årene har trener Jürgen Klopp transformert Liverpool til en fantastisk lag.»

MANGE NØKKELSPILLERE: Jordan Henderson og Fabinho blir nevnt for den defensive stabiliteten de tilfører Liverpools midtbane.

MANGE NØKKELSPILLERE: Jordan Henderson og Fabinho blir nevnt for den defensive stabiliteten de tilfører Liverpools midtbane.

Når det kommer til hvilke spillere de mener at man bør se opp for, er det mange å ta av, og det er ingen overraskelser blant dem som blir nevnt.

«Det er ikke enkelt å trekke frem spesifikke nøkkelspillere fra deres stjernefylte oppstilling, men den egyptiske kongen Mo Salah skiller seg ut.»

Enorme muligheter offensivt

«Selv om de røde mistet Sadio Mané til FC Bayern, har de fortsatt enorm med kvalitet fremover på banen. Colombianske Luis Díaz og den portugisiske stjerna Diogo Jota gir Klopps lag godt med krutt på vingene. Tidligere Hoffenheimer Roberto Firmino, som kan være litt skadeutsatt til tider, er ofte å finne på benken.»

Som resten av fotball-Europa, har oksene notert seg at Jürgen Klopp & Co har bladd opp på overgangsmarkedet.

HAR SETT TIL NORD: RB Leipzig har for tiden norske Alexander Sørloth, svenske Emil Forsberg og danske Yussuf Poulsen i stallen.

HAR SETT TIL NORD: RB Leipzig har for tiden norske Alexander Sørloth, svenske Emil Forsberg og danske Yussuf Poulsen i stallen.

«Liverpool har også skaffet seg et sort talent denne sommeren, i form av spissen Darwin Núñez. Landslagsspilleren fra Uruguay var en målmaskin for Benfica i den portugisiske toppserien sist sesong.»

Verdensklasse 

Videre poengteres det at Liverpool også har store kvaliteter i de bakre rekker. Og som vi vet, flere av dem kan godt bidra i begge ender av banen.

«I tillegg til all kvaliteten på topp, har de røde også virkelig styrke bak. Midtstopper Virgil van Dijk og høyreback Trent Alexander-Arnold er blant de beste i verden i sine respektive posisjoner. Det samme kan også sies om målvakt Alisson.

Leipzig presiserer at karer som Jota og Alisson neppe vil være med på Red Bull Arena, men det svekker ikke Liverpool alt for mye.

«De har også skikkelig stabilitet defensivt på midtbanen, i form av Fabinho og kaptein Jordan Henderson.»

Avspark torsdag er 19:15. VG+ Sport og LFCTV GO sender treningskampen.