– Vi kan ikke forsøke å holde sammen for alltid

Liverpool kan ikke stå stille, forandringer må til.

– Denne sommeren, hva var min konklusjon for forrige sesong? Jeg tror ikke det er logisk å tenke som det. Vi spilte et utrolig høyt nivå, vi var konsistente, alle disse tingene. Vi spilte god fotball, ikke alltid men veldig ofte, og vi var fortjente vinnere i de kampene vi vant. Vi kjempet hardt, dette er alt ting vi må gjøre igjen, sier Jürgen Klopp i møtet med pressen.

55-åringen anerkjenner at laget ikke er det samme, etter at blant andre cup-toppscorer Takumi Minamino og bærebjelke Sadio Mané er borte, men det ser han egentlig på som en bra ting.

– Vi mistet Sadio, som var fast i lagoppstillinga i seks år. Det er tydelig. Det er alltid som dette, vi kan ikke bare forsøke å holde sammen for alltid, vi må gjøre forandringer.

EN AV DE FØRSTE: Sadio Mané var en av spillerne Jürgen Klopp var raskest med å sette opp på kamplaget.

EN AV DE FØRSTE: Sadio Mané var en av spillerne Jürgen Klopp var raskest med å sette opp på kamplaget.

Kun fire spillere hadde flere ligakamper enn Sadio Mané i 2021/22, og kun Mohamed Salah scoret flere.

Tidlig ute var nøkkelen

For Jürgen Klopp og Liverpool var mye av nøkkelen til overgangen at man tidlig kunne ta kontroll over situasjonen.

– Da Sadio kom og fortalte oss at han ønsket en ny utfordring, fordi det var tidlig nok aksepterte vi det.

– Vi hadde tid til å forberede situasjonen fordi han kom tidlig og det er det vi gjorde. Nå må vi finne sammen igjen, det er også fullstendig normalt.

Liker Community Shield, misliker plasseringen

Han vedkjenner at det vil bli interessant å se hvordan man løser det, og den første store prøven er rett rundt hjørnet.

– Men det positive er at vi ikke trenger å tenke så langt, vi må bare finne en måte å vinne fotballkamper på, de spesifikke fotballkampene i helga. Så nå på lørdag, som er tidlig.

REVENE TOK DET I 2021: I fjor var det Leicester som beseiret Manchester City i Community Shield, og kunne ta med skjoldet rundt i verden på tur.

REVENE TOK DET I 2021: I fjor var det Leicester som beseiret Manchester City i Community Shield, og kunne ta med skjoldet rundt i verden på tur.

Tyskeren liker opplegget med Super Cup i Tyskland og Community Shield i England, men er ikke like fan av tidspunkt og timing.

– Jeg liker konkurransen men jeg synes igjen her at det kunne vært mulig å finne en annen dato for det kanskje. Vi hadde en lenger sesong enn andre lag og nå har vi en kortere preseason enn de andre. Det gir ikke så mye mening.

Han tenker høyt om løsninger, før han fokuserer videre på at de uansett må jobbe rundt det med det de har.

– Nå om to dager starter sesongen igjen og jeg ser veldig frem til det.

Community Shield lørdag 30. juli sendes på V Sport 1 og Viaplay.