Jürgen Klopp bekreftet:– Alisson er klar til Fulham-kampen

Jürgen Klopp kom med negative nyheter til alle som håpet Liverpools førstekeeper skulle være klar igjen til helgens kamp mot Manchester City.

Jürgen Klopp hadde sin første pressekonferanse før en tellende kamp siden Champions League-finalen tidligere i dag. Da bekreftet tyskereren at Liverpool absolutte førstevalg på keeperplass ikke blir å se på King Power Stadium lørdag.

– Han blir ikke klar, men han trente mer i dag enn han gjorde i går. Han er tilgjengelig igjen mot Fulham, men ikke til Manchester City-kampen, sa Klopp.

Det er dårlig nyheter for de røde, som også har ute Caoimhin Kelleher. Det er duket for at Liverpools spanske tredjekeeper Adrian igjen må tilbake mellom stengene.

Det var heller ikke noe nytt angående de andre skadde spillerne.

– Diogo (Jota) blir heller ikke involvert, bekreftet han.

FÅR SJANSEN: Det er sannsynlig at det blir Adrian som står i Liverpool-buret mot Manchester City.

FÅR SJANSEN: Det er sannsynlig at det blir Adrian som står i Liverpool-buret mot Manchester City.

Sjelen i laget

Community Shield har i lang tid hatt et splittet ryktet blant supporterne, spillerne og ekspertene i England. Noen ser på kampen som en treningskamp, mens andre ser på den som en cupfinale. Klopp heller litt mot begge sider.

– Det er absolutt en viktig kamp for oss. Vi har ikke vunnet den enda, og det hadde vært fint å fullføre pokalhyllen. Vi gleder oss, sa han, men nevnte også:

– Vi må forberede oss til sesongen også. Det er intenst for øyeblikket. Vi må utvide sesongoppkjøringen til starten av sesongen. Vinner du er det viktig, taper du er det ikke så viktig, konkluderte han.

Roberto Firmino ble også et tema på dagens pressekonferanse. Brasilianeren har vært ryktet vekk fra Anfield, men tyskeren har ingen planer å gi fra seg spissen sin. Kontrakten til 30-åringen går ut neste sommer.

– Han er veldig viktig for oss, og sjelen i laget. Jeg er veldig glad for at han har hatt en god oppkjøring, og alt ser bra ut. Det er ingen tvil om kvalitetene hans. En uvurderlig spiller.

MOT RB SALZBURG: Det er godt mulig at Roberto Firmino starter kampen mot Manchester City på lørdag.

MOT RB SALZBURG: Det er godt mulig at Roberto Firmino starter kampen mot Manchester City på lørdag.

Det ble også litt tid til å få frem minnene igjen etter den forrige sesongen. Det tok ikke lang tid før tyskeren var over tapene i Premier League og Champions League.

– Det tok meg en dag så hadde vi paraden i Liverpool. Da var alt greit, sier Klopp.

– Vi vet vi var nærme, men det holder å vinne med et poeng. Vi aksepterer det. Konklusjonen min angående den forrige sesongen blir at vi spilte veldig god fotball og vi vant alltid fortjent.

Liverpool-treneren ser nå frem mot kampen på lørdag, selv om han helst skulle sett finalen ende på en annen dato.

– Jeg liker turneringen, men det er veldig nærme oppkjøringsperioden. Vi må finne et måte å gjøre det på, men sesongen starter om to dager og jeg ser virkelig frem til det!