Akademimanageren signerer ny langtidskontrakt

Alex Inglethorpe er i ferd med å komme til enighet med Liverpool FC om en ny avtale.

James Pearce i The Athletic melder at Liverpools akademimanager Alex Inglethorpe ligger an til å signere en ny langtidskontrakt med Anfield-klubben.

Han skriver at samtalene mellom partene er kommet langt, og Liverpools eiere i Fenway Sports Group er ivrige etter å sikre seg Inglethorpes tjenester i flere år fremover.

Den nye avtalen skal være en belønning både for strukturen og miljøet som Inglethorpe har skapt ved Liverpools akademi etter at han ble forfremmet fra stillingen som U21-trener til akademisjef i 2014.

Kom fra Tottenham

50-åringen kom til Liverpool fra Tottenham i 2012. Han har spilt en viktig rolle i utviklingen av spillere som Trent Alexander-Arnold og Curtis Jones. Denne sommeren har lovende unggutter som Bobby Clark og Stefan Bajcetic tatt steget opp i førstelagsdiskusjonen.

Liverpool har også solgt spillere som Inglethorpe har vært med på å utvikle for store summer. Denne sommeren ble for eksempel Neco Williams solgt til Nottingham Forest for 17 millioner pund. Liverpool har tidligere sikret seg 23,5 millioner pund ved salget av Rhian Brewster til Sheffield United, 12 millioner pund ved salget av Harry Wilson til Fulham og 7 millioner pund ved salget av Ryan Kent til Rangers. 

Lovende uggutter som Rhys Williams, Owen Beck, Leighton Clarkson, Conor Bradley og Tyler Morton er utlånt denne sesongen. 

Jürgen Klopp setter stor pris på den jobben som Inglethorpe legger ned ved akademiet. FSG-president Mike Gordon og sportsdirektør Julian Ward ser også på Inglethorpe som en nøkkelperson i klubben, som vil sørge for at Liverpool vil fortsette å produsere unge spillere som kan ta steget opp på førstelaget.