– Darwin trenger ikke å tenke på Haaland

De to spillerne har allerede blitt sammenlignet gjennom sommeren, men det er ikke noe Jürgen Klopp vil blande seg opp i.

Denne sommeren har både Liverpool og Manchester City vært ute på overgangsmarkedet og kjøpt en klassisk nummer 9. En spisstype de har spilt uten i de siste årene mens de to klubbene har dominert i engelsk fotball.

På sosiale medier ble Darwin Nunez latterliggjort for sin debut i sesongoppkjøringen, mens det var Erling Braut Haaland som ble latterliggjort for sine misser mot Liverpool i Community Shield. Nå er Premier League-sesongen i gang, og Haaland står med to scoringer og én målgivende på sine to kamper for City.

Nunez har spilt 39 minutter i Premier League, og har ett mål og én assist – i tillegg til en veldig imponerende Community Shield, der han skaffet straffespark og scoret.

GOD: Darwin Nunez har imponert stort i sine to innhopp for klubben til nå.

GOD: Darwin Nunez har imponert stort i sine to innhopp for klubben til nå.

Klopp er lite interessert i sammenligninger

Jürgen Klopp er ikke spesielt interessert i sammenligningene mellom de to. Han tror ikke Darwin har ofret Haaland eller noen andre spisser en tanke.

– Til nå tror jeg ikke han har tenkt på det i det hele. Dersom det er en situasjon mot slutten av sesongen om å bli toppscorer eller noe slikt, så vil det kanskje være noe som kan motivere ham. Jeg kjenner ikke Darwin godt nok ennå, sier manageren til Liverpool Echo.

– For øyeblikket trenger han bare å score og levere målgivende for oss.

Klopp mener alle visste at Braut Haaland ville slå til på Etihad Stadium.

– Det var alltid åpenbart at Erling Braut Haaland og Manchester City kom til å fungere sammen. Det var ingen overraskelse. De er et lag som skaper sjanser, og han er en avslutter, sier han.

TO KAMPER: Erling Braut Haaland står med to mål og én målgivende på sine to første ligakamper.

TO KAMPER: Erling Braut Haaland står med to mål og én målgivende på sine to første ligakamper.

Må få intensiteten tilbake

Liverpool var langt unna det nivået vi er vant å se dem på mot Fulham. Det gikk tregt, og Fulham fikk i perioder styre kampen. Klopp sin førsteprioritet er at de røde får den intensiteten tilbake.

– Vi vil prøve å se på vår egen fotball, og vil sørge for at planen vår for fotballen blir klar og følges hele tiden. Dersom vi kan få til det, så er det veldig ukomfortabelt å spille mot oss, og det er min første prioritering, at det skjer igjen, sier managerne.

Han har ikke satt noe mål for hvor mange scoringer klubbens nye nummer 27 skal ende opp med.

– Når det er på plass kan vi tenke på ulike detaljer, og hvordan vi kan gjøre ting og forbedre oss, men det viktigste nå er at vi får tilbake intensiteten, så vil det gå bra for oss. Men vi har ikke satt noe mål for Darwin, nei.

Liverpool - Crystal Palace spilles mandag kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.