Ingen løp raskere enn Darwin Nunez i Premier League-debuten

Darwin Nunez satte fart på Liverpool på flere måter i innhoppet sitt mot Fulham.

I en skuffende ligaåpning for Liverpool var Premier League-debutant Darwin Nunez et av lyspunktene. Han kom inn for Roberto Firmino etter 51 minutter – scoret et mål og hadde en målgivende.

Det kunne også blitt et mål til, dersom uruguayaneren hadde hatt litt mer tur.

Men det var ikke bare slik han satte fart på kampen. I debuten sin var han også den Premier League-spilleren som har høyest registrert maksfart i første serierunde.

23-åringen skal ha løpt i 36,53 kilometer i timen, ifølge Premier League Productions, som trolig har hentet tallene fra Opta. At nestemann på listen var 31 år gamle Danny Welbeck er kanskje enda mer overraskende.

Tosin Adarabiyo (34,8km/t) og Andreas Pereira (34,52km/t) var også involvert i samme kamp som Darwin, og var nummer tre og fire på listen – med Arsenal-debutant William Saliba (34,49km/t) som femtemann i den første serierunden.

Se Premier League Productions-magasinet Generation xG diskutere Darwin Nunez sin toppfart og Nunez vs Roberto Firmino.

Salah nest raskest i fjor

I slutten av mars forrige sesong fikk Opta spørsmål på Twitter om hvem som hadde høyest registrerte toppfarten i Premier League på det tidspunktet.  

Svaret var da noe overraskende Chelsea (og nå Real Madrid) sin midtstopper Antonio Rüdiger, med 36,7 kilometer i timen.

Mohamed Salah hadde registrert 36,6 kilometer i timen, som var nest raskest. På fjerdeplass, bak Adama Traoré (36,6km/t) var enda en Liverpool-spiller. Det var Ibrahima Konaté med 36,2 kilometer i timen.