– Spesielt Thiago og brasilianerne har hjulpet meg med å finne meg til rette

Darwin Nunez forstår ikke engelsk – men får god hjelp.

Tidligere i sommer gjorde Liverpool Darwin Nunez til sitt rekordkjøp. Den storvokste spissen kan ende opp med å koste 85 millioner pund dersom han slår til og alle kriterier oppfylles.

Med en stor prislapp følger stort press – men uruguayaneren har imponert stort så langt. Han forteller at han var spesielt nervøs i starten.

– Ting har gått ganske bra. Jeg var litt nervøs i starten, siden alt var nytt. Det er litt som når du bytter skole, og får nye klassekamerater. Det var mer eller mindre det samme som det. Men etterhvert som dagene gikk, ble jeg mer avslappet med lagkameratene mine, sier Nunez i et intervju med Liverpoolfc.com

– De ga meg en flott og varm velkomst. Når du er ny er du litt nervøs, og litt ekstra når du ikke kan språket. Du vil kommunisere, men klarer det ikke. Du ønsker å forstå, men skjønner ingenting når de snakker.

SCORET: Darwin Nunez scoret da Liverpool slo Manchester City i Community Shield.

SCORET: Darwin Nunez scoret da Liverpool slo Manchester City i Community Shield.

Nunez snakker foreløpig ikke engelsk, og kommuniserer på spansk, Han forteller at han får god hjelp.

– Men Milner snakker spansk, og Thiago og de brasilianske guttene, i tillegg til Luis Diaz, som kom hit for kort tid siden. Så nå føler jeg meg veldig bra og mye mer avslappet her. Jeg er definitivt ikke så nervøs som jeg var i de første dagene.

Får hjelp av brassene

Tidligere denne uken fortalte Fabinho at Darwin og Roberto Firmino sto hverandre nær. 23-åringen bekrefter at han omgås søramerikanerne mye.

– Firmino, Fabinho, Luis Diaz og Fabio, som også kom nylig. De andre lagkameratene mine har også fått meg til å føle meg hjemme. Jeg snakker ikke og forstår ikke engelsk, men vi kommuniserer gjennom tegn. Det var søramerikanerne som hjalp meg mest da jeg kom for å bli en del av gruppen. Men det går bra. De er de jeg er mest sammen med, fordi jeg kan holde en flytende samtale. Akkurat nå kan jeg knapt si et ord engelsk, sier han.

– Med tiden vil jeg prøve å lære engelsk, slik at jeg kan kommunisere bedre med de engelsktalende spillerne. Jeg har virkelig lyst å lære meg engelsk, for det er viktig for alt. Når jeg har plukket opp mer av språket vil jeg kunne snakke med alle på engelsk.

Han forteller at han ble mer og mer komfortabel utover i pre-season.

– Thiago hjalp meg enormt da jeg kom. Han forklarte alltid instruksjonene fra manageren da vi gjorde øvelser på trening eller om vi skulle jobbe med noe uten at jeg fikk det forklart. Jeg gikk og stilte meg med Thiago eller brasilianerne, spurte dem hva jeg skulle gjøre, og så forklarte de det til meg.

GOD HJELP: Darwin forteller at Thiago hjalp ham mye i pre-season.

GOD HJELP: Darwin forteller at Thiago hjalp ham mye i pre-season.

– Pre-season har vært til stor hjelp for å bli kjent med lagkameratene. Etterhvert som dagene har gått har jeg blitt mer og mer komfortabel. Nå er jeg rolig, avslappet og føler meg mye tryggere.

Ser frem til ligastarten

Lørdag kan Darwin få sin debut i Premier League, når Liverpool skal til Craven Cottage for å møte Fulham.

23-åringen er tydeligvis godt informert om at Premier League kan være en vanskelig liga.

– Først må vi trene hardt resten av uken, og forberede oss godt til kampen. Jeg sier alltid at det ikke finnes enkle kamper, og i Premier League er det veldig stor konkurranse full av gode lag. Alle kamper er utfordrende, og du må bare gå ut der fra første minutt med all lidenskap i verden for å vinne kampen, sier han i intervjuet med klubbens nettsider.

– Ting kan endre seg når som helst. Du kan slippe inn, og uansett hvor hardt du prøver kan det andre laget forsvare seg bra slik at de tre poengene forsvinner. Det ville vært veldig frustrerende så klart, dersom du prøver så hardt og ting ikke fungerer på grunn av for eksempel en uheldig feil.

– Det kommer til å bli en stor sesong med stor konkurranse, og vi må bare være klare både fysisk og mentalt, for vi har både ligaen og Champions League, som krever mye av deg som spiller. Vi må sørge for at vi er i toppform både i kropp og hode, sier han.

Fulham - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V sport PL og Viaplay.