Elliott håper Anfield skal løfte laget til sesongens første seier

19-åringen sier at fansens lidenskap smitter over på spillerne.

– Vi trenger bare å fortsette som et lag, vi må holde sammen, vi må bare sørge for at vi er der for hverandre. Jeg er sikker på at vi kan snu dette og gjøre det bedre, sier Harvey Elliott til Liverpoolfc.com.

Kun tre poeng er godt nok når tabellnabo Bournemouth kommer til Anfield lørdag. Liverpool er nummer 16 med to poeng etter tre kamper, gjestene er på plassen foran med et poeng mer.

– Det er virkelig ikke den startet som vi ønsket. Åpenbart i Liverpool, et stort lag med verdensklassespillere, ønsker vi alltid å vinne hver eneste kamp.

– Men jeg tror at det trolig er best at vi får alle disse kampene ut av systemet fra start av og kan fokusere på det som skal komme i sesongen. Det er fortsatt 35 kamper igjen av sesongen.

Håper på Anfield-løft

Nå håper Elliott på at Anfield-publikumet møter opp og blåser laget i medvind.

– Å ha dem som vår 12. mann, det er uvirkelig for oss spillere. Å gå ut og vite at vi kommer til å få et stort publikum med støtte i hver eneste kamp, uansett om det er hjemme eller borte, de synger alltid fra hjertet med alt de har, de hjelper oss alltid og gir oss den lidenskapen som vi trenger til å gå på å pushe.

– Uansett hva du ønsker å gjøre i livet, du vil alltid ønske å gjøre fansen glad, alltid ønske å gi det alt du har. Så fansen kan se at uansett hvor vanskelige omstendighetene og situasjonene er, prøver du alltid å gi 100 prosent.

Suksessene og gledene i nyere tid tilskriver han Liverpools supportere, som får en stor del av æren fra unggutten.

– Det er derfor vi har vært suksessfulle i de senere årene, på grunn av slike fans, på grunn av måten de er på. De reiser verden rundt for å støtte oss og se oss. Det er ikke noe bedre sted å gå ut og gjøre det på enn Anfield. Å gjøre det foran disse supporterne også, det gjør det enda bedre.

Young guns

Elliott er i likhet med rekkekamerat Fábio Carvalho kun 19 år, men begge har fått spilletid i samtlige av lagets kamper så langt, og de kan gå fra det med hodet hevet.

– Åpenbart så er vi yngre spillere i dette laget men vi har hatt mengder med erfaring, så vi kan egentlig ikke bruke det som en unnskyldning når det kommer til disse store kampene. Uansett om vi starter eller kommer på, vi må bare sørge for at vi er fullt fokusert og påvirke kampen.

– Det er fortsatt mange forbedringer som vi kan gjøre og som vi kan jobbe med gjennom sesongen og gjennom ukene når ulike kamper kommer.

Liverpool - Bournemouth har avspark 16:00 lørdag, på Viaplay og V sport Premier League.