– Dette er kampene du gleder deg til. Vi kan ikke la oss skremme av det

Scott Parker har vunnet på Anfield før – og vil be laget sitt om å vise mot.

Scott Parker ledet Fulham til en 1-0-seier på Anfield i mars 2021, i den perioden da Liverpool virkelig slet i 2020/21-sesongen.

Fulham rykket ned den sesongen, og Parker har siden den gang byttet jobb og tatt over Bournemouth, men den tidligere midtbanespilleren håper at laget hans vil vise den samme innstillingen på Anfield på lørdag.

– Dette er de kampene du ønsker deg. Det gjorde i alle fall jeg som spiller, og også nå som jeg sitter her som trener, uttalte Parker på torsdagens pressekonferanse ifølge DorsetLive

– De er på høyeste nivå i alt de gjør, og du må ta til deg en innstilling der du ønsker å gå ut og utfordre det. Du ønsker å ta vare på den muligheten, og gjøre det enda bedre – heller enn å gjøre det motsatte. Det vil trolig være hovedbeskjeden fra meg, sier han videre.

Vil gå for det

Totalt har Parker ledet sine lag i tre kamper mot Liverpool. Hans første endte med 2-1-tap på Craven Cottage i 2019. Den andre ble 1-1 på samme bane, før Fulham-laget hans vant 1-0 etter en scoring av Mario Lemina i 2021.

– Det har helt klart vært beskjeden før når jeg har gjestet Anfield, og den måten jeg tenkte på det da jeg skulle spille mot disse store spillerne for de store klubbene, sier Parker.

2021: Scott Parker ledet Fulham til seier på Anfield i mars 2021.

2021: Scott Parker ledet Fulham til seier på Anfield i mars 2021.

Som spiller møtte han de røde 17 ganger for Charlton, Newcastle, West Ham, Tottenham og Fulham. Han var med på fem seire, to kamper endte uavgjort, og ti ganger gikk han av banen etter å ha tapt. Han var aldri med i troppen mot de helrøde i den sesongen han spilte for Chelsea og lagene møttes fem ganger.

– Det var noe jeg tok til meg, og noe jeg så frem til. Så jeg skal videreformidle den meldingen til laget. For disse spillerne vil dette være nytt for noen av dem, Premier League, Anfield, Manchester City på bortebane. Alt er store utfordringer, men det er noe du må omfavne og se frem til.

– Alternativet er at det skal være veldig skremmende, og da blir det vanskelig. Det er det motsatte av det jeg ønsker. Det er en klisje, men vi må gå ut der og nyte det. Vi må nyte det, og se positivt på det. Vi må etablere oss, og vise kvalitetene våre. Og om de skulle være begrensede, og om det skulle være vanskelig, så er det noe vi må omfavne.

Bournemouth ligger poenget foran Liverpool før lørdagens kamp, etter at de vant sin første kamp mot Aston Villa denne sesongen. Siden har det blitt tap mot Manchester City og Arsenal.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 16.00, og vises på V sport PL og Viaplay.