– Jeg må fortsatt klype meg i armen

Harvey Elliott føler seg mer som en førstelagsspiller denne sesongen.

Liverpool FC har bekreftet at Harvey Elliott har signert en ny femårskontrakt med klubben. Han er nå bundet til LFC frem til sommeren 2027.

Trolig vil han få flere minutter på banen denne sesongen enn forrige, og med dagens skadesituasjon på midtbanen har det åpnet seg opp en mulighet allerede nå. Han forteller at han føler seg mer som en etablert førstelagsspiller nå enn for et år siden.

– Jeg føler ikke at det er mer press på meg, men at det er en situasjon der jeg er mer som en førstelagsspiller enn i fjor. Da kom jeg tilbake fra lån, og jeg hadde ikke spilt like mye i mitt første år her som jeg har gjort de siste årene. Det føles som en førstelagskontrakt for meg nå, med hvordan det skal gå de neste årene. Jeg gleder meg bare til å ta på meg drakten og fortsette, sier Elliott i et intervju med LFCTV

– Jeg er voksnere nå, vil jeg si. Jeg har mer rutine etter å ha spilt profesjonell fotball og seniorfotball.

Vil avslutte karrieren på Anfield

Elliott har vært Liverpool-supporter hele livet. Han er fortsatt kun 19 år, og fyller 20 først i april. Han må fortsatt klype seg i armen over at han spiller for favorittklubben, og skal gjøre det i minst fem år til.

– Jeg ønsker å bli her ut karrieren. Det er grunnen til at jeg kom hit. Jeg vil bare etablere meg i dette laget, og spille så mye som jeg kan for Liverpool. Det er det eneste jeg vil, sier Elliott.

NY KONTRAKT: Harvey Elliott har signert en avtale til sommeren 2027.

NY KONTRAKT: Harvey Elliott har signert en avtale til sommeren 2027.


– Da jeg var barn og spilte i hagen med Liverpool-drakt scoret jeg mål og latet som jeg var disse spillerne, og nå spiller jeg med dem.

Han forteller at han var litt redd da han først skulle møte stjernene etter at han kom fra Fulham i 2019.

– Det var litt press med å møte alle. Når du går fra å se dem på TV, der du ser forbildene dine spille for Liverpool på TV, for så å møte dem personlig er en helt annerledes situasjon. Jeg var mer redd enn at jeg kjente på presset, for å være ærlig. Fra å ha sett Mo Salah, Virgil van Dijk og Jordan Henderson på TV til å faktisk sitte med dem eller stå ved siden av dem. Jeg må fortsatt klype meg i armen, sier han.

– Kjærligheten min til klubben var der allerede fra starten. Nå handler det bare om hvordan det brukes, og at jeg kan vise supporterne og klubben hvor mye det betyr for meg. Jeg vil bare gå ut og gi 100 prosent for laget, meg selv og supporterne. Jeg vil gi alt. Det er det som har vært motivasjonen min de siste årene.