– Jeg føler andre klubber får mye mer anerkjennelse enn City

Bernardo Silva mener laget hans ikke får anerkjennelsen de fortjener. Han sikter nok spesielt til Liverpool.

Manchester City-spiller Bernardo Silva har ved flere anledninger vist at han ikke er Liverpools største fan. Det viste han aller best da han nektet å klappe da de lyseblå stod æresvakt for Jürgen Klopps lag da tittelkampen var avgjort i Liverpools favør i 2020. 

Han har også vært frempå på Twitter etter å ha blitt plagd av Liverpool-supportere i forbindelse med Citys ydmykende tap mot Lyon året etter. I vår var han på ny frempå og snakket om Liverpool, denne gangen i forbindelse med den intense tittelkampen der City til slutt trakk det lengste strået. 

I et ferskt og langt intervju med ESPN har Silva nok en gang snakket om rivalene, og selv om han ikke Liverpool direkte, er det ikke veldig vanskelig å forstå hvilket lag han snakker om. 

– Jeg klager ikke, men jeg føler andre klubber får mye mer anerkjennelse enn City selv om de ikke gjør like mye bra, sier han. 

Færre på årets lag

Silva påpeker at City vinner de fleste seriemesterskapene, men at det ikke gjenspeiler seg på ulike kåringer etter sesongen. 

– Igjen, jeg klager ikke, men vi har vunnet Premier League fire ganger på fem sesonger men aldri vært laget med flest spillere på årets lag. Vi har ikke den beste manageren eller de beste spillerne, men har likevel vunnet fire Premier League-titler på fem år? Det gir ikke mening, sier han og legger til: 

– Det viser at Manchester City-spillere ikke får så mye anerkjennelse som de fortjener, sier han. 

Forrige sesong hadde Liverpool seks representanter på sesongens lag - dobbelt så mange som City. 

27-åringen sier at han ikke bryr seg særlig og at han er mest fornøyd med minnene han og laget har skapt de siste fem årene. 

– Men vi blir ikke satt så mye pris på som vi burde, sier han og legger til at det var en annen situasjon i Portugal. 

– Jeg var i Benfica, en stor klubb i Portugal med flere fans og mer av alt. Der ble det virkelig satt pris på når man gjorde noe bra. Hvis man gjør noe stort i Manchester City får de bare til å se ok ut, sier Silva.

På vei bort? 

Silva har vært en gjenganger på ryktebørsen de to siste somrene, og det er ingen hemmelighet at Barcelona ønsker å hente portugiseren - selv om katalanerne sliter enormt økonomisk. 

I intervjuet virker Silva å være åpen på at en overgang kan skje før vinduet stenger ved månedsskiftet. 

– Jeg har et ærlig forhold med klubben og de vet hva jeg ønsker. Hvis jeg blir værende skal jeg alltid gi alt jeg har for klubben. Hvis ikke får vi se hva som skjer, sier han. 

City har styrket angrepet med Erling Braut Haaland og Julian Alvarez i sommer, men har samtidig solgt Raheem Sterling og Gabriel Jesus. 

– Klubben er klar på at spillere som ikke ønsker å være her skal få dra. De har alltid vært ærlige med meg, og jeg har alltid vært ærlig med dem, sier Silva.