Klopp mener den nye kontrakten har gitt Salah det løftet han trenger

Liverpool-manageren spår at den egyptiske kongen vil få en knallsesong.

Jürgen Klopp mener at Mohamed Salahs nye kontrakt vil gi Liverpools lag ekstra energi i startfasen av sesongen. Etter all usikkerheten rundt egypteren mot slutten av forrige sesong, var det en lettelse for alle parter å få en løsning på situasjonen. 

Salah signerte en treårskontrakt i starten av juli, som gjør ham til den best betalte spilleren i Liverpools historie. Han vil tjene et sted mellom 350 000 og 400 000 pund i uka avhengig av ulike faktorer. 

– Situasjonen nå er selvsagt langt bedre enn dersom Mo hadde stått uten kontrakt neste sommer, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Mo ville ha vært den samme personen. Jeg er 100 prosent sikker på at han hadde klart å legge det til side, men dere journalister ville ikke ha stoppet å mase om dette, og det er problemet vi konstant møter på.

Tror ikke kontraktspekulasjonene påvirket formen

– Dere spurte meg om hvordan han var på trening, og dere forklarte alt med kontrakten som ikke var signert. Spør dere spillerne vil dere få høre at han har trent bra hele tiden, men at kontrakten er signert vil selvsagt hjelpe på ting.

– Det gjør at vi kan vite mer om sesongen etter, isteden for bare ett år frem i tid. Men det kommende året er ikke relevant for dette. Jeg har jobbet med spillere på utgående kontrakt, og ikke en gang har jeg sett spillere bli påvirket av dette. Jeg vet ikke hvor jeg er om ett år mer enn spillerne gjør. 

– Vi har hatt Gini Wijnaldum, Emre Can, Robert Lewandowski i Dortmund. Alle viste seg som skikkelige proffer. Men vi lever i en verden der alt blir slått stort opp, og dere har spørsmål hele tiden. Og dere gir svarene selv. Men tenker du på det, er det annerledes, for vi vet eksakt hvor vi vil være. 

– Det var klart for ham at vi ville komme i mål med denne kontrakten, og til slutt var det klart for meg også. Men ting hang i luften, og alle snakket om det. Vi er mennesker, men jeg så ham aldri bli distrahert. 

Se alle Mohamed Salahs Premier League-mål i 2021/22-sesongen:

Fikk en knekk etter finaletapet i Afrikamesterskapet

Salahs scoringsform ble markant dårligere mot slutten av forrige sesong, da han gjorde bare åtte mål på de 31 kampene han spilte etter at han kom tilbake fra Afrikamesterskapet i Kamerun, hvor Egypt tapte finalen på straffespark-konkurranse for Senegal tidlig i februar. Av Salahs 31 ligamål kom bare tre i hans siste 16 kamper. Klopp mener helt klart at måltørken skyldes knekken egypteren fikk i Afrikamesterskapet.

– Mo hadde en svært intens sesong, med Afrikamesterskapet og alle kampene våre. Alle snakker om at vi spilte 63 kamper, men vi hadde i tillegg spillere som spilte en stor turnering midt i sesongen, noe som er helt latterlig.

Salah spilte 51 kamper for Liverpool forrige sesong, i tillegg til landskampene for Egypt. Han spilte sju kamper i Afrikamesterskapet, hvorav fire gikk til ekstraomganger, og han var også involvert i en playoff-finale over to kamper om en VM-billett. 

– Etter noen ukers ferie er Mo full av energi igjen, og kom tilbake i god forfatning. Og ja, han visste hvor han ville være, jeg vil ikke si resten av karrieren, for han er en spiller som kan spille mye lenger enn det, men for de neste veldig, veldig viktige årene av karrieren. Ja, han ga oss et løft, og han ga seg selv et løft også. Han har virket veldig skarp under hele preseason. Jeg håper det fortsetter slik lenge. Det hadde vært veldig kult.

Klopp tror ikke konkurransen fra nye spisser i Premier League, som lagkamerat Darwin Nunez og Manchester Citys Erling Braut Haaland, vil påvirke Salah på noen måte.

– Nye spisser kommer inn. Folk motiveres av ulike ting. Jeg tror Mo sin største motivasjonskilde er å vinne fotballkamper og score mål. Jeg tror ikke han tenker så mye på andre spillere, og hvor ofte de scorer. Han gjør kanskje det i mai, når han forhåpentligvis har gjort 34-35 mål igjen, og de andre to har 32. Før det kan jeg ikke se at han gjør det.