– Jeg har vunnet nesten alt med laget

Mohamed Salah og flere i Liverpool-laget mangler bare Community Shield-pokalen for å fullføre et troféskap på syv forskjellige pokaler.

Mohamed Salah har vunnet det meste med Liverpool, men det stoppet ikke egypteren fra å skrive under på en ny treårsavtale denne sommeren. I motsetning til Sadio Mane, som følte at han trengte en ny utfordring i fotballkarrieren, ble 30-åringen værende på Anfield for å hente inn flere trofeer og bringe mer suksess til de røde på Anfield.

Liverpools juvel kom til klubben i 2017, men han vant ikke sitt første trofe med klubben før i 2018/2019-sesongen. Da var han med på laget som vant Champions League mot Tottenham i Madrid. Det åpnet mulighetene for å vinne Supercupen på den påfølgende sommeren og VM for klubblag i desember 2019.

I den samme sesongen vant laget også Premier League, selv om pokalen ikke ble utdelt før langt ut på sommeren 2020. Den forrige sesongen kom det ytterliggere to trofeer inn på Anfield, nemlig de hjemlige cupturneringene FA cupen og ligacupen.

Det betyr at ganske mange i den røde drakten har tatt seks ulike trofeer på Anfield, men det mangler foreløpig et for å fullføre hele listen. Den kan Mohamed Salah og resten av troppen vinne i kveld når de møter Manchester City i Community Shield.

– Jeg har vunnet nesten alt med dette laget, sier Salah om sin suksess til Liverpool Echo.

– Jeg hadde egentlig ikke lagt merke til det før Trent (Alexander-Arnold) kom til meg og sa det etter FA cup-finalen.

LIVERPOOLS HØYRESIDE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold er to av spillerne som i kveld kan vinne alle trofeene som er mulig med Liverpool, om vi ser vekk fra Europa League og Europa Conference League.

LIVERPOOLS HØYRESIDE: Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold er to av spillerne som i kveld kan vinne alle trofeene som er mulig med Liverpool, om vi ser vekk fra Europa League og Europa Conference League.

Egypteren har hatt stor kollektiv suksess på Anfield, men han har også vunnet flere individuelle trofeer med klubben. I løpet av sine fem år med de røde har han blitt kåret til årets spiller i Liverpool ved tre anledninger. Han ble kåret til årets spiller i Premier League i sin første sesong i hel-rødt, og 30-åringen har vunnet årets spiller i Afrika ved to anledninger. Det stopper ikke Salah fra å ville vinne mye mer med klubben.

– Kollektivt og individuelt har jeg vunnet det meste med Liverpool, men det er alltid rom for å vinne mer og jeg vil alltid vinne noe for andre, tredje eller fjerde gang. Det er min mentalitet, sier egypteren.

Nunez og Mane

I sommer ble Darwin Nunez hentet for å spille ved siden av Salah i fronttrioen på Anfield. Det er usikkert om uruguayaneren starter kampen for Liverpool i kveld, men Salah ser frem til å stifte bekjentskap med Liverpools nye spiss.

– Jeg er så spent og jeg vil virkelig spille med ham. Han hadde en god sesong og spilte bra mot oss både borte- og hjemmebane (for Benfica i fjorårets Champions League)

Denne sommeren forsvant rekkekamerat Sadio Mane andre veien ut Anfield til fordel for nye eventyr i Bayern München. De to afrikanerne hadde spilt på hver sin Liverpool-ving helt siden Salah ankom klubben.

– Jeg kommer til å savne ham. Han hadde flere gode sesonger med klubben og jeg ønsker ham all lykke videre. Jeg ønsker også det beste for Darwin (Nunez), og jeg håper at han scorer mange mål for oss, avslutter Salah.

Liverpool og Mohamed Salah møter Manchester City i Community Shield i kveld 18.00. Kampen sendes på Viaplay og V Sport 1.