– Vi har ikke vunnet det før

Jordan Henderson har hentet hjem så godt som samtlige trofeer til Anfield, og nå vil han fylle på med det manglende Community Shield.

– Det er en ny sjanse til å vinne sølvtøy og vi har ikke vunnet det før, sier Jordan Henderson til Liverpoolfc.com.

– Så selvsagt ønsker vi å dra dit og vinne kampen og vi ønsker å vinne trofeet.

Skjoldet som mangler

De røde har vunnet Community Shield hele 15 ganger. Kun to klubber, Arsenal og Manchester United, har flere. Samtidig må vi tilbake til 2006 og 2001 for å finne de siste Liverpool-triumfene. Både i 2020 og 2021 tapte man etter straffer.

– Vi vil gjøre alt som er i vår makt for å gjøre det og forhåpentligvis setter det oss på en godt sted inn i Premier League-sesongen uka etter, sier kapteinen.

Lørdagens motstander Manchester City har kun vunnet seks skjold, men tre av dem er fra nyere tid, 2012, 2018 og 2019. De lyseblå og de røde har dominert engelsk fotball de siste årene, og hevet lista for hverandre.

– Vi har pushet hverandre, utfordret hverandre og de nivåene vi har måttet ha har vært helt utrolig. Når jeg tenker på det, de har nok såret oss noen ganger mer enn vi skulle ha likt.

FIKK ET KAMPTROFÉ I ASIA: De betyr så godt som ingenting, men Jordan Henderson har vist en enorm sult etter å løfte alt som kan vinnes.

FIKK ET KAMPTROFÉ I ASIA: De betyr så godt som ingenting, men Jordan Henderson har vist en enorm sult etter å løfte alt som kan vinnes.

City har ofte vært hinderet når Henderson og Liverpool har vunnet Premier League, Champions League, Fifa Club World Cup, UEFA Super Cup og de nasjonale cupene. Og igjen er det Manchester-klubben som må passeres i Community Shield.

– Men for oss handler det bare om å konsentrere oss om det vi kan kontrollere, og det er vår prestasjon, våre resultater, and forhåpentligvis kan vi ha enda en god sesong igjen.

Kanskje den sterkeste Liverpool-gruppa

32-åringen, som er klar for sin 12. sesong i Liverpool-trøya, blir spurt om årets tropp er den sterkeste som han har vært en del av.

– Antagelig. Den har vært sterk for en rekke av år nå men åpenbart jo lenger du er sammen, desto sterkere blir det.

– De vanskelige stundene du går gjennom sammen, de gode og spesielle øyeblikkene du opplever sammen, gjør deg i grunn mer som brødre.

Få hadde sett for seg en slik karriere da «Hendo» ankom fra Sunderland i 2011. Han har selv erfart at det ikke er noen enkel reise, men tror nå at klubben har et miljø som gjør det lettere for nye spillere, som Darwin Núñez og Fábio Carvalho, å tilpasse seg.

– Gutta som har kommet inn har funnet seg vel til rette med en gang, som er normalt her nå med den garderobekulturen som vi har skapt. Vi er veldig sammensveiset og forhåpentligvis kan vi vise det igjen denne sesongen med prestasjonene på banen.

Lørdagens Community Shield-kamp kan du få med deg på V Sport 1 og Viaplay.