– Dager som i dag er så spesiell

Jürgen Klopp kan han ikke vente med å komme i gang med en ny sesong med Liverpool, Community Shield og alt i mellom.

På lørdag kveld venter Liverpools aller første viktige kamp for sesongen. Etter en tur til Asia, Tyskland, Østerrike og fire ferdigspilte treningskamper i løpet av sommeren er Jürgen Klopp veldig klar til å endelig ta fatt på sin åttende sesong på Anfield.

Det første hindret av mange denne sesongen er selvfølgelig Manchester City, og allerede i den første kampen for sesongen kan de røde ta med seg en ny pokal hjem til Merseyside.

– Dager som i dag er så spesiell. Dette er kanskje bare starten, men det er likevel starten og det er en stor grunn til å være spent, sier tyskeren i forhåndsmagasinet til lørdagens kamp.

Denne sommeren har Liverpool-treneren og resten av stallen lagt bak seg en solid, men litt skuffende fjorårssesong. Selv om det endte med tap i både Premier League og Champions League hadde ikke Klopp noe problem med å kose seg på ferie.

– På slutten av hver sesong, og spesielt etter en slik vi hadde med Liverpool forrige sesong, ser du frem mot den neste. Ditt naturlig instinkt er å håpe på at ferien aldri tar slutt, men før du vet ordet av det er fotballen tilbake og du kan ikke vente med å komme i gang.

MØTES IGJEN: Jürgen Klopp og Pep Guardiola har en god tone, men de er store konkurrenter så fort ballen ligger på gressmatten.

MØTES IGJEN: Jürgen Klopp og Pep Guardiola har en god tone, men de er store konkurrenter så fort ballen ligger på gressmatten.

Fornøyd med spillernes form

De røde kommer fra et 0-1 tap mot RB Salzburg før kampen mot Manchester City. De lyseblå på sin side har bare spilt to treningskamper før Community Shield-finalen sparkes i gang lørdag. Det har endt med to seire for Guardiolas menn i USA.

Det ble kanskje tap for Liverpool i den siste generalprøven før lørdagens kamp, men Klopp så mye bra på gressmatten i Østerrike. Det håper han å ta med seg inn i City-kampen.

– Vil kampen på lørdag vise til resten av sesongen? Jeg forventer to gode lag. I går kveld så jeg et lag i veldig god form. Men selvfølgelig, det vil bli en utfordring for spillerne å spille 90 minutter, mente tyskeren på torsdagens pressekonferanse.

Jürgen Klopp var også litt bekymret for værmeldingen i Leicester inn mot kampen. Det er meldt 23 grader, men overskyet på King Power Stadium ved avspark 18.00.

– Det kan bli varmt også, så vi må se på det, sa han.

Dagen etter Manchester City kampen kommer også Strasbourg på besøk til Anfield. Da vil nok flere av spillerne som ikke var involvert mot Manchester City få enda en kamp i beina. Det kan bli en tøff uke for Liverpools gutter, selv om sesongen i utgangspunktet starter i helgen. De røde møter også Aston Villa i en treningskamp neste helg.

– City på lørdag, Strasbourg på søndag og så spiller vi mot Fulham og enda en kamp igjen dagen etter. Vi utvider oppkjøringen litt, og det er noe vi må gjøre. Fra midten av august og utover spiller vi hver tredje dag og da er det ikke tid til trening lenger. Terminlisten er en utfordring, men slik er det alltid, sa Klopp.

Jürgen Klopp og Liverpool møter Pep Guardiola og Manchester City i Community Shield-finalen lørdag 18.00. Kampen sendes på Viaplay og V Sport 1.