Vi fulgte Klopps pressekonferanse.– Vi har for mange skader og har vært uheldige

Lørdag er det Premier League-start, og i dag var det pressekonferanse.

Klart for pressekonferanse med Klopp

Jürgen Klopp skal komme med siste nytt før Liverpools sesongpremiere borte mot Fulham på lørdag. 

Trolig vil han få spørsmål om Ibrahima Konaté sin kneskade, og gi oss litt mer informasjon om hvor alvorlig det er.

Kommer Darwin Nunez til å starte, vil han tenke annerledes nå med fem innbyttere, og hvilke forventninger har han til året sesong? Det er trolig temaer han kommer inn på. 

Vi følger pressekonferansen fra kl. 12.00 med oppdateringer i denne saken. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Klopp er på plass

Oppdateringer følger.

Humøret før den nye sesongen

– Det er bra!

– Du vet aldri hva som skjer. Store forhåpninger, drømmer og slike ting. Fra nå av kan vi påvirke det litt mer.

– Det er viktig det vi har gjort de siste ukene, men den skikkelige testen kommer nå.

Hva blir annerledes i år?

– Slik er det, og slik er det alltid. Når sesongen er over, analyserer du, og det er klart at neste sesong blir vanskeligere.

– Alle lag har forbedret seg. Alle prøver å forbedre seg på overgangsmarkedet, bruke erfaringer fra forrige sesong og slike ting. Det eneste vi kan og må tenke på er vårt eget.

– Vi prøver å gjøre små endringer, bygge videre på ting vi kan, og variere litt. Vi prøver å dominere mer med og uten ballen.

– Det er mye fotballting vi har tenkt på, og vi prøver å hjelpe guttene til å få det til naturlig gjennom øktene. Jeg er positiv, men det er jeg av natur. Vi får se!

Om å møte Fulham

– Fulham gjorde det ekstremt bra i fjor.

– Jeg møtte Marco på managermøtet i London. Det å rykke når du spiller god fotball er noe av det vanskeligste du kan gjøre i Championship.

– Alle spiller fotball, men å dominere med ballen og spille slik. De har all min respekt, og er åpenbart et veldig bra lag. Fabio var en viktig brikke i det laget, Harry er en viktig brikke i det laget – og jeg tror han er skadet. Slik er vanskelig.

– I uken før vi møter et lag leser jeg en de om dem, og ser kamper. De har fortsatt noen ting de må løse på overgangsmarkedet, men slik er det.

– Det er tredje eller fjerde gang vi møter vinneren av Championship i første ligarunde. De har selvtillit, og måten Fulham spiller. Det blir tøft, og en helt annerledes kamp.

– Jeg er glad vi hadde kampen mot City, for det gir oss et hint om hvordan vi ligger an, men det er en helt annerledes kamp, og vi må være klare.

Om skadesituasjonen

– Vi har for mange skader, det er sant, men det er ikke noe som har endret seg.

– Det har vært mange uheldige situasjoner. Det startet med Caoimhin (Kelleher) og Diogo (Jota). Den ene var skadet, og den andre slo opp igjen en skade. Det var ikke helt klart – men det er ikke ment som kritikk – men vi fikk en diagnose fra landslaget, og stoler på diagnosen.

– Men du er ikke med på hele prosessen, og landslaget tar over. Vi prøvde å komme inn så tidlig som mulig. Med Diogo var det for tidlig, og skaden var annerledes enn det vi trodde. Det er greit, men om noen uker vil de være tilbake.

– De mistet pre-season, og det er ikke så kult.

– Så var Kostas (Tsimikas) uheldig i en treningsøkt. Jeg møtte ham nå, og han var ute på treningsfeltet. Han tror selv han kan trene for fullt i neste uke.

– Ibrahima Konaté i en takling mot Strasbourg. Vi må vente og se hvor lenge han er ute, men det kan bli en stund. Oxlade-Chamberlain også så klart.

– Det er ikke kult, men vi kan ikke løse et problem vi nå har i fire uker med en overgang for et helt år. Det gir ikke mening for oss for øyeblikket, men overgangsvinduet er fortsatt åpent, så vi får se, men det går ikke i den retningen.

– Alisson er frisk.

– Med Curtis (Jones) håper vi at vi plukket det opp i riktig tid. Slik er det med unge spillere, som kan ha noen stressreaksjoner, så går det over fordi det ikke er så stor smerte. Det kan utvikle seg til å bli noe alvorlig, men vi fant ut av det tidlig. Vi må være forsiktige, men han er ikke her.

– Naby har vært syk. Jeg tror han er tilbake her for første dag i dag. Han var tilbake i går men hadde små symptomer. Ikke covid, men noe annet. Han kan være tilbake.

– Kelleher er fortsatt noen uker unna.

Om Fabio Carvalho

– Han er en toppspiller, og jeg elsker det. Et enormt talent, og veldig god.

– Jeg er veldig glad for å ha ham. Vi er veldig heldige som har ham. Vi regner med spillere i denne aldersgruppen også, vi venter ikke til de blir 22-23.

– Han er klar, slik som Harvey klar, og det er veldig kult. Han vil bli en veldig viktig spiller for oss.

Diogo Jotas nye avtale

– Jeg har ham ikke tilbake i stallen ennå, men jeg blir veldig glad når jeg har det. Jeg spiste frokost med ham i morges, og noen ganger må det være nok.

– Det er topp, helt topp. Han er ikke i nærheten av å nå toppen sin ennå. Det er så mye mer i vente. En veldig smart person og en veldig smart spiller.

– Han har allerede levert, og kan forbedre seg mye. Jeg er veldig fornøyd med det (den nye kontrakten).

– Det er veldig gode nyheter for klubben, men også gode nyheter for ham. Det er en vinn-vinn-situasjon, og jeg gleder meg til å jobbe med ham igjen. Jeg hadde ham kun i én treningsøkt i pre-season, men han er fin å ha rundt oss. Han er en skikkelig god karakter.

– Han tok tidlig ansvar i livet, og han vet hva han skal gjøre for å ha suksess i ulike områder. Det er fint å ha ham her.

Om å ha VM midt i sesongen

– Den andre delen av sesongen er ingen sprint. Fra 26. desember og til mai. Det er ingen sprint, men før det får vi se.

– Jeg skjønner spørsmålet, men har bare ikke et godt svar. Vi har forberedt oss slik vi må. Vi har forberedt oss til 16 kamper.

– For spillerne som skal ha en vinterpause da er det ikke noe problem. Det hadde jeg da jeg var spiller. Det er bra, og vi vet hva vi skal gjøre med det, men problemet er spillerne som skal spille VM.

– Det er bare ikke greit. Jeg vet at det er avgjort for lenge siden. Går du til finalen i VM, vinner eller taper, eller spiller bronsefinale, så har du vært veldig travel, og en uke senere starter resten...

– Problemet mitt er at selv om alle vet at det ikke er riktig, så er det ingen som snakker nok om det til at det kan endre seg. Toppspillere kan ikke spille hele tiden. Det fungerer ikke. Det er som med klimaet. Vi vet at vi må endre det, men ingen gjør noe. Hvorfor snakker vi ikke skikkelig om det, FIFA, UEFA, stopp Premier League, FA, vær så snill, snakk sammen. Ett møte, sett dere sammen, og det viktigste må være det viktigste, som er spillerne.

– Vi snakker om det fra tid til annen, men alle andre har sine egne interesser. Dette verdensmesterskapet kommer på feil tidspunkt, av feil grunner, men alt er greit...

Er Nunez klar?

– Darwin er klar.

– Det betyr ikke at han må starte. Det vet jeg ikke ennå. Vi har fortsatt ulike alternativer, og det vil vi bruke. Darwin trenger tid for å bli vant med mye, men han er allerede til stor hjelp, og det har gått veldig raskt.

– Det var en skikkelig sesongoppkjøring for ham, og første kampen ga jeg ham mange løp han måtte gå på. Nå har han funnet seg til rette. Han sa at han var veldig nervøs i starten, og jeg sympatiserer med det. Det er normalt. Du kunne se det, men det roet seg raskt.

– Alle spillerne, og ikke bare de spansktalende har vært til stor hjelp. Han følte seg hjemme veldig raskt. Han har allerede hatt en stor innflytelse, og scoret i den første kampen han spilte. Arbeidet stopper ikke der, men han er på det beste mulige stedet.

Hva kan Nunez lære fra Firmino?

– De er helt ulike spillere. 

– De liker hverandre, og snakker mye sammen, men hva mener du? Jeg skjønner ikke dette.

– Begge er fra Sør-Amerika, de liker hverandre godt, begge er offensive spillere, men spillere veldig ulike posisjoner.

– Før jeg kom hit tenkte kanskje at Bobby ikke var den samme spilleren som han har vært siden det. Jeg vet ikke om Bobby husker det, forhåpentligvis ikke. Bobby er en eksepsjonell spiller. Om Bobby skulle prøve å spille slik som Darwin eller motsatt... Det ville vært rart, og ikke nødvendig.

– Som person ja, men som spiller, er jeg ikke sikker.

Konaté-skaden kan bety at Phillips blir

Nathaniel Phillips har vært tilgjengelig for overgang i sommer. Klopp fikk spørsmål om det vil ha betydning, og om han vil bli beholdt.

– Ja, trolig. Det vil påvirke overgangene. Salgene, vil jeg si.

Fulham - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V sport PL og Viaplay.