Fornøyd med å ha hele treningsuker før de tre første ligakampene, men bekymret over mange skader

Jürgen Klopp sier han er godt fornøyd med hvordan laget hans fremstår fem dager før ligastart.

Det er bare fem dager til Liverpools første ligakamp for sesongen, mot Fulham på Craven Cottage lørdag 6. august klokken 13.30. Jürgen Klopp mener at laget hans er i rute før visitten på Londons vestkant.

– Jeg har vært lenge nok i dette gamet til å få en viss følelse av hvor vi står og hvor gode vi vil være. Community Shield-kampen var et veldig godt tegn. Vi virket veldig godt forberedt. Vi var virkelig skarpe, noe som er viktig, slår Liverpool-manageren fast til Anfield-klubbens offisielle nettside.

Klopp har aldri lagt skjul på at han synes terminlisten er vel tett, men tyskeren er fornøyd med at Liverpool får hele treningsuker foran de tre første ligakampene.

– Nå har vi en hel uke frem til ligastart, og etter det har vi også hele treningsuker før de to neste kampene, slik at vi får god tid til å forberede oss. Vi må bruke disse ukene som en slags preseason. Det var grunnen til at vi hadde kampen mot Strasbourg. Nå må vi sørge for å forberede oss godt til kampen mot Fulham, for det blir en helt annen kamp, selvsagt.

Flere spillere vil gå glipp av ligastarten

Klopp synes hans mannskap virker å være i svært godt slag, basert på Community Shield-seieren over Manchester City på lørdag.

– Guttene ser bra ut, og det er jeg glad for. Det hadde vært fint om vi hadde hatt noen færre skader. Vi har vært litt uheldige på et veldig tidlig tidspunkt, faktisk før vi virkelig begynte å trene, og det er ikke til help.

– Men disse spillerne vil komme tilbake, heller før enn senere, og da vil vi få en mer komplett tropp. For øyeblikket ser i alle fall de spillerne som er tilgjengelige veldig friske og raske ut.

Skadebekymringene til Klopp gjelder spillere som Alisson Becker, Diogo Jota, Ibrahima Konate, Alex Oxlade-Chamberlain, Caoimhin Kelleher, Curtis Jones, Calvin Ramsay og Kostas Tsimikas. I tillegg måtte Naby Keita stå over mot Strasbourg på grunn av sykdom.

Altså hele ni spillere i førstelagstroppen, inkludert både første- og andrekeeperen. Derfor voktet tredjekeeper Adrian buret i Community Shield-kampen mot Manchester City.

Førstekeeper Alisson Becker har gått glipp av mesteparten av preseason. Han har hatt et problem med magemusklene, men har hatt god fremgang, og Klopp tror at brasilianeren blir å se mellom stengene mot Fulham.

– Ali trente mer i dag enn dagen før, og han vil definitivt bli tilgjengelig mot Fulham, sa Klopp torsdag.

Da ser det verre ut for andrekeeper Kelleher, som har gått glipp av hele preseason.

– Caoimhin kjente på en skade etter en landskamp, men fikk beskjed av landslagslegen at alt ville være bra etter ferien. Han kjente det imidlertid igjen på første treningsøkt med oss. Vi sjekket det, og det så ikke bra ut. Jeg tror Caoimhin vil trenge to eller tre uker til før han blir helt bra, sa Klopp om andrekeeperen i forrige uke.

Av utespillerne er det sannsynligvis Alex Oxlade-Chamberlain som vil være lengst ute. Han fikk en hamstringskade i treningskampen mot Crystal Palace, og det vil trolig gå et par måneder før vi ser midtbanespilleren på banen igjen.

– Med Oxlade vil det ta lenger tid enn noen uker. Det er en alvorlig hamstringskade. Han trenger imidlertid ikke noen operasjon, sa Klopp i forrige uke.

Det kan også gå en stund før vi ser Diogo Jota i aksjon. Spissen har gått glipp av mesteparten av preseason etter at han slo opp igjen hamstringskaden sin under oppholdet i Thailand. 

– Diogo vil dessverre være ute en stund, sa Klopp nylig.

Kostas Tsimikas gikk glipp av begge kampene i helgen, og også kampen mot RB Salzburg i forrige uke. Grekeren skal ha fått en smell på trening, og ble ikke risikert verken mot Manchester City eller Strasbourg. 

– Han fikk en smell i går, og kan ikke spille. Vi får se hvordan det går senere, sa Klopp før Salzburg-kampen.

De siste på skadelista er Ibrahima Konate og Curtis Jones. Konate haltet av banen etter å ha fått en smell i kneet i andre omgang mot Strasbourg.

– Vi vet ikke helt sikkert hva det er ennå med Ibou, men det virker ikke så alt for alvorlig. Jeg håper vi fikk tatt av ham banen tidlig nok.

Ifølge James Pearce i The Athletic skal Konate ha en scan på kneet for å fastslå nøyaktig hva det dreier seg om.

Jones kunne ikke spille mot Strasbourg etter å ha fått et kort innhopp i Community Shield-matchen mot Manchester City. Midtbanespilleren må undersøkes mer nøye før man vet det hele og fulle omfanget av skaden. 

– Curtis kjente på en skade, og vi kunne ikke ta noen risiko med ham. Vi får se. Det var ikke noe sammenstøt eller noe slikt. Vi vil ta flere tester, og da vil vi vite mer.