– Det var i det øyeblikket jeg visste at Jürgen respekterte meg

Pep Lijnders forteller en historie om hvordan han visste at Jürgen Klopp regnet med ham.

Pep Lijnders kom til Liverpool i 2014, og overtok U16-laget da Brendan Rodgers var manager. Senere ble han flyttet opp med førstelaget.

Året etter kom Jürgen Klopp inn som manager. Den unge nederlenderen var av de som ble igjen på Melwood etter at Rodgers hadde mistet jobben, og i sin nye bok «Intensity» som kommer ut torsdag denne uken, forteller Lijnders om første gang han forsto at Klopp regnet med ham.

– Jeg ble minnet på den første gangen jeg følte at Jürgen virkelig respekterte meg. Det var da han kom til pulten min med et brev for omtrent seks år siden, kanskje to måneder etter at han hadde kommet. Han ba meg om å lese det, fordi han ikke skjønte det, og jeg fortalte at det var fra en trener som ønsket å jobbe sammen med ham, hjelpe til på treningsfeltet og assistere ham, skriver Lijnders i boken.

Rev i stykker brevet

– «Så det han ønsker er din jobb?» spurte manageren. Jeg svarte «ja egentlig». Han tok brevet, rev det i stykker, kastet det i søppelbøtta foran meg, snudde seg og gikk uten å si noe.

– Selvsagt forsto han brevet. Han hadde ikke trengt å gjøre det, men det var det øyeblikket da jeg visste at vi kom til å jobbe sammen i lang tid, og at jeg kunne hjelpe ham med alt det jeg hadde for å ha så stor suksess som mulig i Liverpool Football Club.

Boken er til salgs i klubbens nettbutikk, og koster 20 pund. Den slippes på torsdag 4. august – og vi vil helt sikkert få flere drypp om innholdet. 

– Om vi er uenige? Selvsagt. Ønsker han at jeg skal forlate kontoret hans i blant? Selvsagt. Men jeg tror og føler at jeg kan regne med ham. Han er så mye mer enn en kollega for meg.