Trenerduo om Liverpools spillestil:– Det er ikke noe grunn til å endre på noe du tror 100% på

Liverpools førstelagstrenere Vitor Matos og Pepjin Lijnders roser speiderne og sportsdirektøren for å hente inn akkurat det de ville ha på overgangsmarkedet. Duoen lover også at de rødes spillestil vil forbli lik.

Liverpool, Pepjin Lijnders og Vitor Matos er bare en dag unna å starte sesongen for fullt. Lørdag ettermiddag er det nemlig duket for Community Shield-oppgjøret mot Manchester City.

De siste ukene har duoen jobbet tett med Jürgen Klopp på trening og vært viktige brikker i å få laget tilbake der de skal. Det er hyggelig at andre trenere enn Klopp også får muligheten til å fortelle litt om deres sommer.

– I alle sesongoppkjøringer er det alltid noe å forbedre. Det er det viktigste, og jeg tror alle annerkjenner det. Det er ganske viktig at vi gjør de riktige stegene, og det har gått veldig bra, sier Matos til liverpoolfc.com.

– Vi har et mål for øye: Å være klar for å presse for fullt i over 95 minutter. Resultatmessig blir det å slippe inn mindre og score mer mot de aller beste lagene, fortsetter Ljinders.

UNG: 34 år gamle Vitor Matos går i disse dager løs på sin fjerde sesong med Liverpool. Portugiseren kom fra Porto i 2019.

UNG: 34 år gamle Vitor Matos går i disse dager løs på sin fjerde sesong med Liverpool. Portugiseren kom fra Porto i 2019.

Veldig fornøyd med de nye

Denne sommeren har de røde hentet inn tre nye spillere til førstelagstroppen. Darwin Nunez, Calvin Ramsay og Fabio Carvalho har allerede vært en del av Liverpools tropp i nærmere en måned. Trenerduoen skryter voldsomt av speiderne og sportsdirektør Julian Ward.

– Det er et stort kompliment til dem (at de er kommet). Spillerne vi ville ha i klubben og i gruppen kom allerede før den første dagen i oppkjøringen, sier Lijnders.

Vitor Matos kommer også med mye skryt i retning de nye spillerne. Han beskriver Liverpools nye spiss som en skikkelig nummer 9.

– Alle de nye signeringene er topp kvalitet, i ulike roller og med ulike profiler. Darwin er en aggressiv spiller i forhold til det defensive og det offensive. Fabio er en spiller som kan spille mellom linjene og han holder et veldig høyt teknisk nivå. Calvin har ikke startet å trene enda, men vi gleder oss veldig til det. Det er viktig at vi har fått en del tid med dem allerede, forteller portugiseren.

SCORET 4: I kampen mot RB Leipzig viste Darwin Nunez at han er en skikkelig målsnik og en nummer 9 for Liverpool.

SCORET 4: I kampen mot RB Leipzig viste Darwin Nunez at han er en skikkelig målsnik og en nummer 9 for Liverpool.

Endrer ikke spillestil

Før hver sesong blir det alltid gjort en del endringer for alle lag i Premier League. Enkelte lag får nye trenere og andre vil prøve en annen måte å spille på. Liverpools trenerduo forsikrer supporterne om at Liverpools 22/23-utgave ikke vil bli veldig ulikt fra det som har blitt vist tidligere. 

– Vi vil jage, vi vil sloss, vi vil vise sult og vi vil gi alt. Det er viktig for oss å ha ballen i laget, og vi har stor tro på at en mentalitet hvor du alltid vil ha ballen, selv når du ikke har den, er den beste veien. Jeg tror også at det er viktig at spillerne alltid får mulighet til å vise sin magi, mener Lijnders.

34 år gamle Matos lever på reglen: «If it ain't broke, don't fix it».

– Det er ikke noe grunn til å endre på noe du tror 100% på, avslutter han.

Pep Lijnders, Vitor Matos og Liverpool møter Manchester City i Community Shield lørdag 18.00. Kampen sendes på Viaplay og V Sport 1.