Snakket med Salah før han bestemte seg

Gini Wijnaldum har snakket med pressen om Roma-overgangen.

I helgen ble det bekreftet at Gini Wijnaldum, som forlot Liverpool til fordel for PSG i fjor sommer, er klar for Roma på lån ut sesongen. 31-åringen fikk det ikke til å stemme i Paris, men ble tatt imot som en helt i den italienske hovedstaden, der han nå skal spille under ledelse av Jose Mourinho. 

Da nederlenderen møtte pressen i forbindelse med presentasjonen på Olympiastadion, avslørte han at en tidligere lagkamerat var en viktig del av avgjørelsen om å slutte seg til Roma. Mohamed Salah har som kjent en fortid i Serie A-klubben. 

– Jeg snakket med Mo Salah om klubben og byen, og jeg har bare hørt fine ting, sa Wijnaldum, som også tok en prat med landslagskamerat Kevin Strootman om det samme. 

I sommer la Salah ut et bilde på Instagram der vi kunne se at han slo av en prat med sin tidligere lagkamerat.

– I tillegg kjente jeg til klubben fra før. Vi spilte her en gang med Liverpool, og atmosfæren var fantastisk. Jeg visste at jeg kom til en klubb med flotte supportere, sa han ifølge Anfield Watch

«Den perfekte midtbanespiller»

Wijnaldum ble også konfrontert med at han en gang ble omtalt som «den perfekte midtbanespiller» av Liverpool-manager Jürgen Klopp, og om det er det Roma-supporterne nå kan forvente å se den kommende sesongen. 

– Kanskje jeg var det for Liverpool, men alle lag er forskjellige og har ulik spilletid. Men hvis en manager som Klopp sier noe så fint er jeg selvsagt fornøyd, sa han. 

31-åringen er på lån fra PSG, men Roma har en opsjon på å gjøre overgangen permanent etter 2022/23-sesongen. Midtbanespilleren spilte bare 38 kamper og gjorde tre mål på sitt år i Paris.

Wijnaldum var en populær mann i løpet av sine fem år i Liverpool. Han spilte hele 237 kamper i klubben før han dro gratis til PSG i fjor sommer.