Carragher med beskjed til Wijnaldum

Jamie Carragher ber Georginio Wijnaldum om å ta kontroll over sosiale medier-bruken sin, samtidig vil regjeringen gjøre mer for å utestenge nett-trollene.

25. jul 2021 kl 11.36Øystein Tronstad

I går tok Georginio Wijnaldum bladet fra munnen og åpnet videre opp om hvorfor han skal ha forlatt Liverpool, etter over 200 kamper i den røde trøya.

30-åringen trakk frem sosiale medier og netthets som en av årsakene. Han fortalte videre at han ikke alltid følte seg verdsatt, eller opplevde kjærlighet fra supporterne online.

Blant supporterne er det flere stemmer som mener at pengene var vel så avgjørende, og at det kanskje var styret Wijnaldum ikke følte kjærligheten fra eller for.

Skru av varsling eller slett appen

Det får Jamie Carragher til å ta ordet på Twitter

43-åringen skriver:

«Jeg elsker Gini men dette er ikke riktig, sosiale medier er et sirkus og alle klubber har sine klovner. Skru av varslingene og hvis det plager det så mye bør du slette appen! Han ønsket mer penger, klubben sa nei, slik er fotballen!»

Sosiale medier og problemer

Det har vært et økende fokus rettet mot hets på nettet, samt hva plattformenes ansvar ligger i dette.

Etter at England tapte EM-finalen på straffespark mot Italia, florerte det med rasistiske ytringer online rettet mot de tre som bommet, Jadon Sancho, Marcus Rashford og Bukayo Saka.

I etterkant av dette har både regjeringen og Premier League gått inn for at netthets bør kunne straffes med utestengelse, i likhet med fysiske opptøyer, banestorming og lignende.

Statsminister Boris Johnson uttalte tidligere:

– Mer må bli gjort for å forhindre at mennesker blir utsatt for bøller og troll online.

VIL STRAFFE PLATTFORMENE OG DE SOM HETSER: Boris Johnson vil gjøre mer for å spore opp de som kommer med hatefulle ytringer online.

VIL STRAFFE PLATTFORMENE OG DE SOM HETSER: Boris Johnson vil gjøre mer for å spore opp de som kommer med hatefulle ytringer online.

– Vi kommer til å innføre lovendringer som vil tvinge sosiale medier-selskaper til å ta ansvar og handle.

Regjeringen skal ønske å bøtelegge selskaper som Twitter og Facebook om de ikke gjør sin plikt. 

– Vi jobber også tett med fotballen og politiet for å sikre at vi kan spore opp og ta grep mot onlinehetserne, og vi vil utestenge dem fra fotballarenaer på samme måte som vi ville ha gjort det om de hadde foretatt disse overtrampene på våre gater.

Ifølge Premier League sine rapporteringssystemer kommer 80 prosent av netthetsen fra brukere utenfor Storbritannia.

Tidligere i sommer ble en tenåring i Singapore den første utenfor Storbritannia som ble straffet for hets og drapstrusler, på nettet, mot Brigton-spiss Neal Maupay.