Charlie Adam legger opp

Charlie Adam fyller 37 år i vinter. Nå legger han opp.

Charlie Adam hadde en strålende debutsesong i Premier League da han kom opp som kaptein for Blackpool, og var i 2011 en av sju nominerte som PFA Players’ Player of the Year.

Etter den sesongen kjøpte Liverpool ham for 6,75 millioner pund, etter at Blackpool hadde rykket ned. Liverpool var da ledet av Sir Kenny Dalglish.

Adam scoret to mål og hadde seks målgivende på sine 37 kamper for klubben. Han var nærmest fast på laget i sin første sesong, men en kneskade på vårparten gjorde at han mistet sesonginnspurten. Sesongen etter hadde Brendan Rodgers tatt over som manager, og han hadde andre planer for midtbanen. Adam spilte sin siste kamp for de røde i en kvalifiseringskamp til Europa League borte mot Hearts, før han ble solgt videre til Stoke City.

Legger opp

Adam har de siste sesongene vært tilbake i skotsk fotball, der han har spilt for Dundee. Det meste vi har sett av ham, har vært som ekspert for BBC, der han sjelden er redd for å ha kontroversielle meninger.

– Jeg føler at dette er riktig tid for å meddele at jeg legger opp som spiller. Jeg har vært heldig og fått spille for noen av de største klubbene i verden, fra Champions League-kvelder på Ibrox for Rangers, opprykk til Premier League som Blackpool-kaptein, ta på meg den kjente Liverpool-drakten og score foran The Kop, åtte utrolige sesonger i Stoke City, for så å styre klubben jeg støttet som barn til opprykk, og 25 kamper for Skottland. Det har ikke vært en dårlig reise, skriver han på Twitter.

I SKOTTLAND: Charlie Adam har de siste sesongene spilt for Dundee.

I SKOTTLAND: Charlie Adam har de siste sesongene spilt for Dundee.

– En stor takk går til Glasgow Rangers, Ross County, St. Mirren, Blackpool, Liverpool, Stoke City, Reading og Dundee-supportere – forhåpentligvis har jeg gitt dere noen minnerike øyeblikk på veien.

Han forteller videre at han nå vil fortsette som trener.

– Nå er tiden inne for meg å gå over til å bli trener, noe jeg har en stor lidenskap for, og har trives med de siste månedene. Jeg vil også takke foreldrene mine, min søster og mine brødre, min kone Sophie, og barna mine Jack, Anabella og Louis, og resten av min familie og venner for deres støtte over de siste 20 årene. Jeg kunne ikke gjort noe av det uten dere, det har vært en glede.