Glen Johnson:– De må finne formen raskt

Tidligere Liverpool-spiller Glen Johnson er sikker på at Liverpool sikrer seg en topp 4-plassering denne sesongen. Etter landslagspausen venter det flere titteljagende lag.

Liverpool har bare tatt ni poeng av 18 mulige så langt i Premier League. Det er ikke tall vi er blitt vant med å se under Jürgen Klopp på Anfield, men det er realiteten før en landslagspause setter sesongen på pause fra neste uke av. 

Det er nok poeng til å inneha en 7. plass på tabellen, noe ingen er spesielt fornøyd med i Liverpool-kretser. Det er heldigvis ikke bare dårlige nyheter i ligaen av den grunn. Merseyside-klubben ligger bare seks poeng bak tabelleder Arsenal, og fem poeng bak den argeste konkurrenten Manchester City. Det er også bare fire poeng opp til Brighton på en fjerdeplass.

Det blir altfor tidlig å fastslå at det ikke blir topp 4 eller tittel i Premier League denne sesongen. Tidligere Liverpool-spiller Glen Johnson er enig i det. 38-åringen tror ikke de røde vil ha noen problemer med å skaffe seg en Champions League-plass til neste sesong.

– Jeg forventer at de tar en topp 4-plass ganske komfortabelt for å være ærlig. Kampene kommer åpenbart hele tiden i de neste månedene, og man må finne formen raskt, sier Johnson til Liverpool Echo.

Et av lagene engelskmannen har blitt positivt overrasket over denne sesongen er Arsenal. The Gunners leder serien etter fem seire og et tap. I oktober skal Liverpool møte Mikel Artetas menn på Emirates.

– Jeg tror ikke noen hadde tippet at de skulle spille så bra. Man må være forsiktige nå, for kampene kommer så tett. Om du ikke begynner å plukke poeng kjapt, og får et momentum, kan det bli et problem, sier han om Liverpools sjanser i toppen av tabellen.

SLUKØRET: Det endte bare med et poeng mot byrival Everton i den forrige Premier League-kampen.

SLUKØRET: Det endte bare med et poeng mot byrival Everton i den forrige Premier League-kampen.

Himmel eller helvete

Liverpool spiller ikke en Premier League-kamp igjen før om drøye to uker. Da venter Brighton, som har mistet Graham Potter. Det forventes at det blir debuten til Brightons nye sjef, som enn så lenge ikke er bekreftet. Bodø/Glimts Kjetil Knutsen er favoritt til å ta over sørkystklubben.

Brighton, med ny sjef på Anfield, bør bli tre nye poeng i jakten på en topp 4-plassering, eller et nytt seriegull. Da vil de to ukene etter landslagspausen bli vitale for å se hvilke vei Liverpools seriesesong tar. Etter Brighton-kampen venter nevnte serieleder Arsenal på Emirates og titteljagende Manchester City på Anfield.

Det er ingen tvil om at de tre Premier League-kampene blir ekstremt viktig, og ikke minst vanskelig. Skulle det bli ni poeng kan de røde være med igjen i tittelkampen, men om det ender i få poeng kan sesongen være tilnærmet over (i kampen om tittelen) før november starter.

Det forventes at Jürgen Klopp vil bruke de neste to ukene på å få laget klart til den tøffe perioden mellom landslagspausen og VM i Qatar. Hvis de røde fortsetter den gode formen de viste mot Ajax kan det bli et par flotte måneder før et nytt Verdensmesterskap sparkes i gang.