– Det kommer til å være press på begge lag

Matt Beard mener konsentrasjon blir viktigst i søndagens Merseyside-derby.

Liverpool FC Women-sjef Matt Beard har holdt sin pressekonferanse foran søndagens derby mot Everton på Anfield. Tv-kamp og et stadion som kan se ut til å bli ganske fullt vil føre til en fantastisk ramme rundt kampen - og kanskje litt ekstra nerver hos spillerne. 

– Det kommer til å være press på begge lag. Kampen er live på tv og det ventes mange folk på tribunen, så det legger press på oss. Men vi må bare konsentrere oss om oss selv. Og jeg er sikker på at vi kan levere en god prestasjon, slik vi gjorde i helgen, sier Beard. 

Søndag fikk laget hans en pangstart med 2-1-seier over regjerende seriemester Chelsea. Beard sier at det er samme innstilling som må gjelde dersom Everton skal bli slått. 

– Vi møter et lag med et annet system enn det Chelsea spilte med, så vi må tilpasse oss litt. Men det handler mest om oss selv og å spille på det nivået som kreves. Det blir noe annet i og med at det er på Anfield, men det vil også gjelde for Everton, som kommer til et av verdens mest ikoniske stadion og skal spille Merseyside-derby, sier Beard.

Everton på nedadgående kurve

De siste årene er det Everton som har regjert på Merseyside i kvinnefotballen. De har holdt stand i Women's Super League mens Liverpool har tilbrakt to sesonger i Championship. 

Nå kan vinden være i ferd med å snu. Den blå naboen slet på nedre halvdel av tabellen forrige sesong og startet sesongen med tap borte mot West Ham forrige helg. 

Men Beard tar på ingen måte lett på møtet med Brian Sørensens lag. 

– Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Brian har gjort en god jobb med laget og vi vet at det blir en krevende aften. Men vi har startet sesongen godt etter en solid oppkjøring, sier Beard. 

– Vi er klare for kamp. Det gjenstår fremdeles to treningsøkter, men vi ser veldig frem til kampen, sier manageren, som dessverre bekreftet at storscorer Leanne Kiernan må operer ankelskaden hun pådro seg i seriestarten, og dermed er ute resten av kalenderåret. 

Liverpool - Everton har avspark søndag klokken 20.45. Kampen vises på Viaplays plattform.