LFC Women må klare seg uten toppscoreren i flere måneder

Leanne Kiernan må muligens operere.

Et skår i gleden i den strålende sesongpremieren mot Chelsea, var at Liverpools toppscorer fra forrige sesong måtte ut med skade. De røde kom under 0-1 mot storfavoritt og regjerende mester Chelsea, men snudde det med to scoringer fra straffemerket.

En skann har nå vist at Leanne Kiernan vil være ute i flere måneder, og at ankelskaden muligens vil trenge operasjon. 

Kiernan kom til Liverpool fra West Ham forrige sesong, og ble lagets toppscorer med 13 mål da de helrøde vant Championship og returnerte til Women’s Super League.

Kan bli ute lenge

Med Kiernan ute, vil mye av scoringsansvaret legges over på de andre angriperne Melissa Lawley, Shanice van de Sanden, Yana Daniels og Katie Stengel. Amerikanske Stengel scoret åtte mål forrige sesong, etter å ha kommet i januar.

Overgangsvinduet stengte 31. august, så manager Matt Beard må klare seg med det han har frem til vinduet åpner igjen 31. desember, om ikke klubben finner en kontraktløs spiss for høstsesongen.

– Det er veldig skuffende for Leanne og resten av troppen, for hun hadde en strålende sesongoppkjøring og har vært i god form. Disse tingene skjer i fotball, og vi har en tropp for å kunne håndtere disse tingene, og et strålende medisinsk apparat for å få Leanne tilbake i form når hun er klar igjen, sier Beard til Liverpoolfc.com

– Takk til alle supporterne som har kontaktet meg. Støtten deres betyr mye. Jeg gleder meg til å være tilbake på banen så snart som jeg kan, sier Kiernan til klubbens nettsider.

Søndag kl. 19.45 norsk tid skal LFC Women ta imot Everton Women til Merseyside-derby. Den kampen spilles på Anfield, og vises på V Sport 1 og Viaplay.