Napoli-manageren har brukket kragebeinet foran møtet med Liverpool - møtte pressen med armen i fatle

Napoli-manager Luciano Spalletti hadde høyre arm i fatle da han møtte til pressekonferanse tirsdag.

Napoli-manager Luciano Spalletti har brukket kragebeinet foran Champions League-kampen mot Liverpool. 63-åringen hadde derfor armen i fatle da han møtte pressen for å svare på spørsmål omkring kampen. 

– Jeg var utsatt for et uhell på søndag morgen. Jeg ankom Caastel Volturno (Napolis treningsfelt) for å snakke med Salvatore Sirigu og Diego Demme, men falt og brakk kragebeinet. Jeg hadde store smerter. Jeg ble undersøkt på en klinikk i Milano, og det ble tatt røntgenbilder som bekreftet at det var et brudd. Jeg kunne returnere til Napoli i går kveld takket være en venn. Jeg gikk glipp av treningen i går, men nå går det bra. Jeg har vår lagkaptein her til å hjelpe meg, sa en smilende Napoli-manager da han møtte pressen sammen med Napoli-kaptein Giovanni Di Lorenzo tidligere i dag.

– Jeg må gå med fatle en stund fremover. Minst en måned, la han til.

Spalletti skadet skulderen da han var så uheldig å falle i det han ankom Napolis treningsfelt, og måtte derfor gjennom en operasjon i Milano søndag morgen.

Lover en varm velkomst

Napoli-manageren var ikke i dårligere forfatning tirsdag ettermiddag enn at han kom med en klar advarsel til Liverpool foran oppgjøret på Stadio Diego Armando Maradona.

– Vi kjenner alle styrken som Maradona kan gi oss. Jeg er sikker på at lyden fra vårt stadion i morgen kveld vil nå helt til Anfield. Entusiasmen vil seire over nervøsiteten, og våre fans vet hvordan de skal gi oss et løft, sa han. 

Det er ventet at det vil være 55 000 tilskuere på tribunene i Napoli i morgen kveld, i det som utvilsomt blir en skikkelig heksegryte på Stadio Diego Armando Maradona.

Spalletti tok over som Napoli-manager sommeren 2021, og ledet blåtrøyene til en tredjeplass i Serie A forrige sesong. Denne sesongen har Napoli fått en knallstart, er ubeseiret og leder Serie A etter fem kamper.

– Jeg gleder meg veldig til å lede Napoli i Champions League. Turneringen er som et fotballtivoli. Spillerne er motiverte og alle har et glimt i øyet. Dette er belønningen for den gode ligasesongen i fjor.

– Dette er turneringen fotballspillere drømmer om å spille i fra de var barn. Det er en turnering på høyeste nivå, der hver eneste pasning kan bli avgjørende. 

Møter Klopp for andre gang

Spalletti ser spesielt frem til å bryne seg på Jürgen Klopp. Duoen har kun møtt hverandre en gang tidligere, da Liverpool-manageren ledet Borussia Dortmund mot Spallettis Zenit St Petersburg i en Champions League-kamp hvor Klopps lag trakk det lengste strået og vant 4-2. 

– Det er en ære å sitte på benken med Klopp på motsatt benk. Han er en unik type, og en trener som har en filosofi som har gjort ham kjent over hele verden. Jeg vil forsøke å lese de signalene han gir til sitt lag. Han er en trener du hele tiden kan lære noe av.

– Liverpool gjør hele tiden forandringer når de spiller, og skifter ofte fra høyre til venstre. Det er en helt annen fotball enn vi er vant til i Italia. De tar lange innkast, og sørger for at du ikke får puste gjennom konstant press på ballfører over hele banen. 

– Ser vi bort fra den taktiske biten, så har de også gode individuelle spillere, som hele tiden forsøker å utnytte en-mot-en-situasjoner. Det vil kreve kraftige lunger og smarte hoder for å ikke gå tom for oksygen i en kamp som dette. Vi vil måtte akseptere at de i perioder vil være bedre enn oss, uten at vi noen gang skal gi opp. Vi vil få våre egne muligheter. Det er ikke nødvendig å spille vakker fotball. Vi må være effektive og direkte. Vi går ikke på banen for å få skryt for spillet vårt, men for å kjempe.

– Men vi har også mesterlige spillere i vårt lag, og jeg er overbevist om at mine menn vil spille en god kamp.