– Som å komme med sykkel ut på motorveien

Jürgen Klopp så at det ble et lite temposjokk for Stefan Bajcetic i innhoppet mot Tottenham, men de første minuttene på banen siden september gjorde godt for 19-åringen.

Liverpool så ut til å cruise mot en enkel seier da Stefan Bajcetic kom inn som del av et trippelbytte med en halvtime igjen å spille på stillingen 4-0 mot Tottenham på Anfield. Men et snaut kvarter senere stod det 4-2, og det ble noe nervøst før seieren ble lost i havn. 

For den 19 år gamle midtbanespilleren var det de første minuttene på banen for seniorlaget siden september, og manager Jürgen Klopp kunne se at det ble et aldri så lite temposjokk for spanjolen. 

– Ville jeg gjort akkurat de samme endringene om jeg fikk muligheten igjen? Det er jeg ikke sikker på. Men Macca har spilt så mye og løper opp og ned hele tiden, og så har Stefan sett veldig bra ut på trening. Men i dag så du da han kom inn at det var litt som å komme med sykkel ut på motorveien, sa Klopp etter kampen.

Bajcetic har knapt spilt seniorfotball det siste året, etter å ha imponert da han kom inn i laget midtveis i forrige sesong. Nå trenger han åpenbart litt tid for å komme inn i rytmen igjen. 

– Det tar tid å tilpasse seg tempoet, og vi ble uorganiserte i tillegg etter at vi slapp inn det første målet. De er et godt lag, det viste de også i fjor i det som var en liknende kamp, sa Klopp om Tottenham. 

Godt å være tilbake

Bajcetic selv sier at det var herlig å spille Premier League-fotball igjen. Han har fått noen minutter for U21-laget de siste ukene for å finne kampformen igjen, men på seniornivå er det noe annet. 

– Det var viktig å begynne med U21-laget for å finne rytmen igjen, for det går så fort i Premier League. Klubben håndterte det godt, og nå er jeg klar for å spille igjen, sier spanjolen til liverpoolfc.com.

– Vi fant tilbake til vinnersporet, og det er alltid hyggelig å komme tilbake etter å ha vært så lenge ute. Det har vært lenge, og jeg trenger litt tid for å bli bedre og finne rytmen. Forhåpentligvis får jeg mer spilletid, sier han.

Med unntak av et lite comeback i september har det blitt 14 måneder uten fotball for stortalentet. Det var en skade i leggen som førte til at han måtte på behandlingsbordet igjen tidligere i sesongen. 

– Det var viktig å ta seg tid for å rehabilitere ordentlig, og for å bli sterkere i hele kroppen slik at det ikke blir slått opp igjen. Nå er det forhåpentligvis helt bra, sier han.

Bajcetic har spilt 22 kamper for Liverpool siden overgangen fra Celta Vigo for litt over tre år siden.

– Det blir mange endringer, og jeg ser frem til å være med på det

– Det blir mange endringer, og jeg ser frem til å være med på det

Virgil van Dijk sier det ikke er noe nytt å fortelle om kontrakten, men forteller at han gleder seg til å ta fatt på en ny sesong med ny trener.

Nyheter Man. 06.05. 13:23
«Da Anfield sang for Klopp og målene rant inn, var det som en oppsummering av hans epoke»

Dette skriver avisene:«Da Anfield sang for Klopp og målene rant inn, var det som en oppsummering av hans epoke»

De engelske avisene skriver om Jürgen Klopp, Mohamed Salah, Cody Gakpo og et gavmildt bortelag etter 4-2 mot Tottenham.

Innsikt Man. 06.05. 11:40