En sesong med 31 forskjellige startoppstillinger

Jürgen Klopp fikk sjelden brukt de samme elleve fra start i Premier League-sesongen vi har lagt bak oss.

3. jun 2017 kl 11.04 Arve Vassbotten

Liverpool startet Premier League sesongen med å ha hele 12 ulike startoppstillinger på rad, før Jürgen Klopp fikk stilt med samme lag i to kamper på rad.

Det skjedde først i 0-0-kampen mot Southampton borte, og den påfølgende 2-0-seieren hjemme mot Sunderland.

Men med Coutinhos skade ble det igjen endring på laget i kampen der Liverpool tapte 4-3 for Bournemouth, den kampen var også den første Origi startet i denne sesongen. Han fikk da fem kamper på rad fra start i Coutinhos skadefravær.

Lik oppstilling i fire på rad

Andre gangen Liverpool stilte likt mannskap i flere kamper på rad, var i kampene borte mot Middlesbrough, som endte med 0-3-seier, borte mot Everton, som endte 0-1, og Stoke hjemme der det ble 4-1.

Da 2016 ble avsluttet med kamp mot Manchester City, der Liverpool vant 1-0, stilte Klopp med sin 16. startellever på 19 kamper.

Fram til da hadde også Jordan Henderson spilt samtlige kamper fra start, men ble erstattet av Can på grunn av skade i 2-2 oppgjøret med Sunderland 2. januar. Samtidig kom også Sturridge inn i startoppstillingen igjen for første gang siden tidlig høst.

Den tredje gangen Liverpool startet med samme mannskap i mer enn en kamp var i 0-1-seieren borte mot West Brom og det påfølgende 1-2-tapet mot Crystal Palace på Anfield.

Til tross for tap fikk samme mannskap starte også da Watford ble slått 0-1 borte, og i 0-0-kampen mot Southampton.

De fire kampene er den lengste «rekken» med de samme elleve navnene fra start.

I løpet av hele sesongen ble det faktisk brukt til sammen 31 ulike startoppstillinger i 2016-2017-sesongen, og det var bare i Premier League!

BESTE FORSVARSDUO:
BESTE FORSVARSDUO:  Dejan Lovren og Joël Matip gjorde det godt når de startet sammen.

Bare ett tap med Lovren/Matip

Bare én gang tapte Liverpool i serien med Matip og Lovren sammen bak.

Liverpool.nos gjennomgang av Klopps midstopper-konstellasjoner i Premier League denne sesongen, viser at han brukte seks forskjellige varianter. Ligacupen og FA-cupen er her ikke tatt med.

Lovren og Matip spilte sammen 17 ganger fra start. På de kampene slapp Liverpool bare inn 12 mål og i åtte opp gjør kom det ingen baklengs. 10 ganger endte det med seier og bare en gang med tap med de to i midtforsvaret.

I tillegg startet de to sammen med Klavan i en kamp, som også endte i seier.

Lovren og Klavan var den nest mest brukte duoen, de fikk 10 kamper sammen. På de kampene slapp Liverpool inn 14 mål.

Lallana, Coutinho, Firmino, Mané

Årets offensive drømmekvartett var Adam Lallana, Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Sadio Mané, på sesongens elleve første kamper, spilte de fire sammen fra start sju ganger.

Det resulterte i seks seire, og en uavgjort mot Tottenham. Hele 24 mål ble det scoret i kampene de fire spilte sammen fra start i første del av sesongen.

I 4-3-seieren mot Arsenal sto de for alle fire målene. Coutinho scoret to, Mané og Lallana de andre. I 1-1-kampen mot Tottenham scoret Milner målet fra straffemerket, etter at Firmino hadde blitt felt. Da Hull ble slått 5-1 scoret igjen Coutinho, Lallana og Mané. Milner satte inn de to siste på straffer. På det første kom straffen på grunn av hands etter skudd fra Coutinho.

Da Swansea ble slått 2-1 scoret Firmio det første, og i tredje kamp på rad der de fire fra start fikk Milner æren av å sette inn et straffespark. Da West Brom ble slått 2-1 var igjen Coutinho og Mané målscorere. I 2-4-seieren borte mot Crystal Palace scoret Firmino og Mané i tillegg til Matip og Lovren. De to siste scoret etter cornere fra Coutinho.

Og da Watford ble slått hele 6-1 i starten av november, scoret Mané to ganger, og Coutinho og Firmino scoret også, i tillegg til Wijnaldum og Can.

Dessverre var den målorgien, det siste vi fikk se av den magiske kvartetten samtidig på banen på en stund. Først ble Lallana skadet, så fulgte skade på Coutinho, og så forsvant Mané til afrikamesterskapet.

SCORINGSBONANZA:
SCORINGSBONANZA:  Lallana, Mané og Coutinho var ofte på banen i sesongens mestscorende kamper.

Det etterlengtede «comebacket» kom borte mot Hull 4. februar, da det ble tap med 2-0. Det var den første kampen denne sesongen der det ble tap med de fire på banen.

I den påfølgende 2-0-seieren mot Tottenham, var alt tilbake til vanlig standard da Mané scoret to ganger, før det ble en ny smell med 3-1-tap mot Leicester. I den kampen var det Coutinho som scoret.

I kampen etter snudde det til 3-1-seier mot Arsenal, og Mané og Firmino scoret i tillegg til Wijnaldum.

1-1-kampen mot Manchester City 19. mars ble siste gangen vi fikk de de fire sammen denne sesongen. Milner scoret da igjen på straffe, etter at Firmino ble felt av Clichy.

Dermed fikk Klopp brukt de fire spillerne fra start 12 kamper denne sesongen. 8 seire, to uavgjort og to tap ble det.

Hele 31 ganger ble det scoret mål i kamper de fire startet.

Vi gjør oppmerksom på at vi her ikke har tatt hensyn til om noen av dem er byttet ut før de siste scoringene i kamper feks.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]