SKUFFELSE -  Liverpools spillere fortviler i Hull.

Bekmørkt

En knallsesong til og med juletider er iferd med å rakne da man rett og slett har mistet evnen til å vinne fotballkamper.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Og når Liverpool ikke får finspillet til å fungere, avsløres alle problemene som svarte perler på en snor, dessverre altfor godt eksemplifisert på dagens første baklengsmål. Etter en brukbar 1.omgang, avsluttes den med å gi vekk en fullstendige unødvendig corner, hvor Emre Can, nok en gang, er regissør når han på ytterst sløvt vis spiller seg selv og laget i trøbbel.

Da corneren var et faktum var omkvedet blant røde supportere på puben at "nå hadde det vært typisk å bli straffet". Etter nok en typisk kombinasjon av elendig duellspill, fraværende markeringer og svakt keeperspill på en dødball, ender det altså som fryktet. 

Det er nesten som det hele får et komikkens skjær over seg, uten at det er det minste morsomt! Som supportere kan det selvsagt hende vi overdriver en smule, men dette har blitt et kronisk problem under Klopp. Scenarioet gjentar seg med en forbløffende regelmessighet. 

Mangelen på kynisme, strategi og en plan B mot lag som klomper seg sammen i forsvar og bare venter på en sjelden kontring eller dødball, er et åpenbart problem. 

Dietmar Hamann sa det i et intervju forleden, at dette laget mangler en skikkelig strateg som trer frem, spesielt når laget sliter. Der lå det nok mellom linjene en kritikk av Jürgen Klopp også, da han senere påpekte at den tyske manageren har tapt samtlige finaler han har vært involvert i. 

Keepersituasjonen er behørig diskutert. Karius fikk sjansen, men grep den ikke. Jeg har imidlertid fortsatt trua på den unge tyskeren. Se bare til en viss David de Gea, han var heller ikke på noen måte patent i feltarbeidet i sin første sesong på balløya. Prøving og feiling må til, og neste sesong tror jeg Karius er Liverpools ubestridte nr 1. 

Mignolet tok opp hansken og har hatt en ok sesong, men de to siste kampene er Simon i et lite nøtteskall. Noen gode inngripener kronet med at han hindret Costa scoring fra 11-meteren foran the Kop, blir dessverre skjemmet med en pussig opptreden på Chelseas ledermål. Mot Hull har han tilsvarende noen gode redninger, men samtidig en avgjørende feil. Når man oppsummerer de to siste kampene, kommer han dessverre ut på minussiden. For et lag som skal kjempe i toppen, er det avgjørende med en sisteskanse som tilsammen vinner flere poeng enn han taper, og da er nok ikke Simon Mignolet svaret. 

Det er lett å være kritisk etter en skrekkmåned hvor fasit er exit i to cuper og elendig poenfangst i ligaen. Likevel er ikke toget gått i forhold til topp fire. Nå er imidlertid troen på sesongen og denne Liverpooltroppen svekket, og Klopp har fått seg en skikkelig ripe i lakken. 

Akkurat nå er Liverpool en synkende skute. Jeg mente før jul at laget nok hadde overprestert, og forventet en magrere periode på nyåret med skader og Manè i Afrikamesterskapet. Det vi nå er vitne til hadde jeg imidlertid aldri sett for meg med dagens sportslige ledelse på Anfield. 

Skuffet, frustrert og nesten litt brydd når skadefro kompiser sender meldinger etter kamp, er blitt en lite givende gjennomgangsmelodi i 2017,og akkurat nå har jeg problemer med å se lyspunkter i en bekmørk periode for laget i våre hjerter. 

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
23.01.2018 kl 12:31

Inter har kommet med Sturridge-bud

Serie A-klubben ønsker spilleren på lån, og er villig til å betale en betydelig sum for det, ifølge BBC.

+
23.01.2018 kl 11:02

9. plass på «rikinglisten»

Åtte klubber hadde mer i inntekter enn Liverpool i 2016-17.

+
23.01.2018 kl 09:36

«Jurgen Klopps lag fikk akkurat det de fortjente»

Dette handlet ikke om uflaks eller marginer imot, skriver avisene.

+
23.01.2018 kl 07:54

– Setter du en Formel 1-bil i Londons rushtrafikk vil den ikke gå fort

Carlos Carvalhal forklarte seieren over Liverpool på en litt annerledes måte.

+