Et alvorlig varsku!

Historien gjentar seg igjen. Og igjen. Tabellen mot topplagene presenteres stadig vekk, mens tabellen mot "bunnelagene" bare gjemmes og glemmes bort.

21. jan 2017 kl 17.42Sigve Hornnes

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Fortsetter Liverpool og Klopp denne trenden framover, kan vi bare glemme topp fire. Ingenting er dessverre forandret når det gjelder kamper mot antatt dårligere lag. Et slikt poengsløseri og til tider tafatte opptredener er ikke et lag som skal kjempe om heder og ære verdig. Bevares, alle går på en og annen uheldig smell innimellom. Dette var ikke en slik smell! Liverpool på hjemmebane skal være synonymt med glød, oppofrelse, en "gal" manager og liv på tribunen. Alt ble blåst bort i løpet av noen svake kamper siden nyttår. Swansea gjør alt riktig, og det eneste positive jeg sitter igjen med etter kampen er to flotte scoringer av Firmino. Han er kanskje den eneste som virker å være over formduppen? For ellers er det resten av gjengen presterer på Anfield langt under pari, og til tider utrolig svakt.

Klavan er en dårlig erstatning

Firmino med en eventuell dom for fyllekjøring hengende over seg får spille, mens Sakho med sine disiplinproblemer er henvist til U23! Jeg så tilfeldigvis kampen mot Arsenal med nevnte lag for en måned siden. Sakho var MEGET god bak der, hadde roen, og ryddet opp i stor stil. Klavan er en dårlig erstatning mener nå jeg. En god kamp i ny og ne er ikke godt nok for Liverpool! Og at vi sliter i forsvar er vel heller ikke en nyhet? Så hvorfor ikke bruke de beste? At Matip kommer inn i det 94 minutt virker jo helt håpløst. Hvis det er papirene og godkjenning fra UEFA som styrer dette, er det vel ikke noe forskjell på om han får spille 2 minutter eller 90?

Men Klopp er sta! Ingen spillere skal kjøpes i januar, selv om rovdriften på de beste nå er meget tydelig. Det er kanskje derfor det bare trilles ball på tvers og bakover i 70 minutter ?

Nå er vi helt på hælene

Ingen kan vel med hånda på brystet si at vi er godt besatt med tilnærmet to gode 11'ere? Alle, også Klopp, visste at denne perioden med mange kamper ville komme. I høst, da alle lagene rundt oss var opptatt med spill i Europa, vant vi mange kamper. Vi scoret mål i bøtter og spann, hadde overskudd i kamp etter kamp. Nå er vi helt på hælene, og vinner knapt en eneste kamp. Januar for Liverpool kan vise seg å bli like mørk og trist som vinterværet her på Sørlandet!

I skrivende stund har Liverpool en kamp mer spilt enn lagene rundt seg. Som en traust og ekte sørlending ber jeg til høyere makter om at noen av disse må avgi poeng denne helga. Egentlig skulle vi prise oss lykkelige for at vi snart er ferdig med alle topplagene. Paradoksalt nok kan vi ikke det. Det er jo nettopp disse vi tar mange poeng mot. I stedet risikerer vi å lide oss gjennom mange helger ala den i dag. For Klopp har jo ikke vist at vi er friskmeldte i denne typer kamper enda, og dette "sykdomstegnet" har pågått lenge nå.

Den vonde trenden må snarest ta slutt

Hva som blir sagt, snakket om eller gjort i garderoben eller på Melwood den enste uka må bare gudene vite. Kampene kommer fremdeles tett som hagl, og Klopp må snarest få stell på flere av spillerne som i dag var meget svake. Denne vonde trenden må snarest ta slutt! Første hinder er semien i ligacupen, før Wolves venter i FA-cupen. Chelsea er jo et topplag, så det kan fort bli full pott. Eller? Alt dette i løpet av halvannen uke.

Det som er helt sikkert er at garasjeloftet hos meg ikke var synonymt med det blide Sørland da dommeren blåste av kampen i ettermiddag.

Har du innspill til journalisten?